ВестиДруштво

Министарство просвете препоручило школама да не организују новогодишње прославе

Имајући у виду невине жртве великих трагедија које су потресле читаву земљу, а које су се догодиле 3. и 4. маја, Министарство просвете препоручује свим образовно-васпитним установама да не организују прославе поводом новогодишњих празника, наведено је у допису школама.

Министарство просвете упутило је допис школама и васпитно образовним установама у којем им препоручује да поводом новогодишњих празника не организују прославе.

Препорука школама да не организују новогодишње прославе

У допису се истиче да је Министарство за такву препоруку имало у виду трагичне догађаје у Ош „Владислав Рибникар“ и у Младеновцу.

„Као што је била сугестија да почетак школске године буде другачији, да први дани нове школске године протекну у разговору наставника и ученика, не само о предстојећим школским обавезама, већ и у разговору о емоцијама и правим вредностима, да би уобичајене новогодишње прославе у школама требало да се оставе за нека друга времена“, саопштило је ресорно Министарство.

Наводи се да је ова година била била тужна, најтужнија и да „шта год да учинимо, родитељима који су изгубили децу то не може да умањи бол“. 

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон