ВестиКосовоНасловна

Мојсиловић и Улутуш о безбедносној ситуацији на КиМ: Кфор је једина легитимна оружана формација на Косову и Метохији,

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је, у Београду,  са командантом Кфора генерал-мајором Озканом Улутушем о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији.

Саговорници су разменили мишљења и  о реализацији заједничких активности Војске Србије и Кфора које се предузимају ради праћења ситуације на терену, превенције криза и спречавања ширења дезинформација, саопштило је Министарство одбране.

Истичући да се Војска Србије у потпуности придржава Војно-техничког споразума, генерал Мојсиловић је још једном указао да је Кфор једина легитимна оружана формација на Косову и Метохији, будући да Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација и Војно-технички споразум не препознају друге стране сем међународног цивилног и безбедносног присуства у Покрајини и снага безбедности Републике Србије.

У том смислу, изразио је очекивање да ће Кфор у потпуности и непристрасно спроводити свој мандат, благовремено реаговати на сваки покушај угрожавања безбедности грађана, пре свега Срба, и заштитити српско национално, културно-историјско и верско наслеђе на простору Косова и Метохије.

Генерал Улуташ у Београду борави на позив начелника Генералштаба Војске Србије, а овакви сусрети на високом нивоу, који се редовно одржавају, важан су предуслов за ефикасну сарадњу Војске Србије и Кфора на унапређењу безбедносне ситуације на терену и сигурности српског становништва на Косову и Метохији, закључује се у саопштењу Министарства одбране.

Извор: Саопштење / ТВ Мост; фото: Министарство одбране

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон