КултураЛокалнеНасловна

Народна библиотека у Грачаници броји 28.000 наслова

Библиотека у Грачаници има разноврсни фонд са своја три истурена одељења. Поред свих потешкоћа књига увек дође до својих читалаца.

„Ми смо радили ревизију фонда и у току је још ревизија фонда у Чаглавици, а онда крећемо на наше четврто одељење. За сада имамо 33.000 јединица од тога 28.000 наслова што заиста представља једно богатство за наше просторе, морамо узети у обзир да смо ми истерани из Приштине, из наших библиотека која је била у надлежности тада библиотеке „Миладин Поповић“, а ми смо правни наследници те библиотеке, онда морам да кажем да је ово заиста једно културно благо“, рекла је директорица Народне библиотеке у Грачаници Бранкица Костић.

Библиотекар Саша Милићевић истакао је за РТВ Грачаница да је потражња зависно од узраста, читалаца има од најмлађих па све до пензионера, укуси су различити, али је свака књига на свој начин посебна и занимљива.

Укупно је на годишњем нивоу више од 300 читалаца, који редовно долазе у Народну библиотеку. Народна библиотека Грачаница данас има леп простор као и читалачки кутак за оне најмлађе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон