KulturaLokalneNaslovna

Narodna biblioteka u Gračanici broji 28.000 naslova

Biblioteka u Gračanici ima raznovrsni fond sa svoja tri isturena odeljenja. Pored svih poteškoća knjiga uvek dođe do svojih čitalaca.

„Mi smo radili reviziju fonda i u toku je još revizija fonda u Čaglavici, a onda krećemo na naše četvrto odeljenje. Za sada imamo 33.000 jedinica od toga 28.000 naslova što zaista predstavlja jedno bogatstvo za naše prostore, moramo uzeti u obzir da smo mi isterani iz Prištine, iz naših biblioteka koja je bila u nadležnosti tada biblioteke „Miladin Popović“, a mi smo pravni naslednici te biblioteke, onda moram da kažem da je ovo zaista jedno kulturno blago“, rekla je direktorica Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić.

Bibliotekar Saša Milićević istakao je za RTV Gračanica da je potražnja zavisno od uzrasta, čitalaca ima od najmlađih pa sve do penzionera, ukusi su različiti, ali je svaka knjiga na svoj način posebna i zanimljiva.

Ukupno je na godišnjem nivou više od 300 čitalaca, koji redovno dolaze u Narodnu biblioteku. Narodna biblioteka Gračanica danas ima lep prostor kao i čitalački kutak za one najmlađe.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button