КосовоПолитика

Канцеларија за КиМ: Захтевамо од међународне заједнице да се укључе и испрате случај ухапшеног Софронијевића

Србин из Звечана Срећко Софронијевић ухапшен је данас на административном прелазу Брњак и са лисицама на рукама, без икаквог образложења, одведен јужно од Ибра, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Софронијевић је у тренутку хапшења био са супругом, која је очевидац ове најновије репресије косовске полиције. Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбедила адвоката ухапшеном Србину, који ће проверити све елементе овог случаја.

Реч је о Србину који је тешко рањен 13. октобра 2021. године од стране припадника Куртијеве Росу полиције која је тада упала на север Косова и Метохије како би изазвала инциденте.

Софронијевић се месецима опорављао од последица рањавања, а метак је тада примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дете.

Иако је он мирно наставио да живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти север Косова и Метохије, данашње привођење наставак је застрашивања и провокација којима је изложен с циљем да напусти своје огњиште, али и да се пошаље порука српском народу на овим просторима да никад неће имати мира, док год је Курти на власти.

Захтевамо од међународне заједнице да се укључе и испрате случај ухапшеног Софронијевића, јер Србима на КиМ Приштина не гарантује нити поштује икаква права, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Извор: Саопштење.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон