Србија

Наставља се потрага за телом мале Данке

Наставља се потрага за телом двогодишње Данке Илић. Припадници Управе криминалне полиције (УКП) из Београда и Бора прегледају околину куће Д. Д., осумњиченог за убиство мале Данке.

Припадници Управе криминалне полиције (УКП) Бор и београдског УКП-а, заједно са ватрогасним камионом са посебном опремом за претрагу терена, у уторак су стигли у село Злот у околину куће Д.Д. осумњићеног за убиство двогодишње Данке Илић.

Инспектори прегледају околину, док припадници Сектора за ванредне ситуације и даље прегледају поток који је у близини.

У понедељак се претраживао други део Лазаревог кањона, након што је полиција, заједно са спасилачким тимом и Горском службом спасавања, претражила првих 3,5 километара. Претражена је и јама изнад кањона, добока 70 метара.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта на породичном имању.

Након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора, осумњичена за убиство, и они су спроведени у Више јавно тужилаштво у Зајечару на саслушање.

Реч је о радницима „Водовода“, Којима је одређен притвор до 30 дана. На терет им се ставља кривично дело – тешко убиство у саизвршилаштву.

Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем. Ухапшени су отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тело премести на за сада непознату локацију. Брат осумњиченог за убиство Д.Д. преминуо је у Полицијској управи у Бору. 

У међувремену, директор ЈП „Водовод“ у Бору поднео је оставку из, како је навео, моралних разлога.

Коментаришући убиство двогодишње девојчице Данке Илић, председник Србије Александар Вучић рекао је да ће предложити Влади да се поново уведе смртна казна за најтежа кривична дела.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон