ДруштвоКосовоЛокалне

Низ активности уочи Дана заштите животне средине

Низом активности општина Грачаница и ове године обележава Светски дан заштите животне средине.

Заштита животне средине и еколошки чиста општина и даље представљају изазов општине Грачаница.

Општинско одељење урбанизма у сарадњи са надлежним службама међунардним партнерима и невладиним организацијама улаже огромне напоре да радом и организовањем акција општину Грачаница учини чистијом и здравијом средином. Како би указали на важност очувања животне средине Општинско одељење за урбанизам припремило је током ове недеље низ  активности уочи обележавања Светског дана животне средине.

Недељна кампања започета је данас излагањем  кутије за прикупљање пластичних чепова. Током недељне акције, кутија за чепове налазиће се на главном улазу у зграду општине Грачаница а општинско одељење урбанизма позива све грађане да се придруже овој хуманој акцији како би се помогло у куповини помагала и опреме за особе са посебним потребама.

На дан обележавања Светског дана заштите животне средине 5. јуна општина Грачаница организује на Тргу испред општине Грачаница централну активност која ће почети од 11 часова постављањем штанда општинског одељења урбанизма ради промотивне кампање као и постављањем контејнера за прикупљање пластичне амбалаже.

Ово општинско одељење позива грађане да се и тог дана придруже акцији одлагања пластичне амбалаже а свакоме ко се придружи акцији општина ће доделити симболичне поклоне.

У овиру капање превиђено је уређење платоа код споменика у Ливађу. На иницијативу Локалног савета и омладине овог места планирано је фарбање ограда, клупа као и уређење зелених површина.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон