КосовоНасловна

Обележен Дан општине Лепосавић

Поводом Дана општине Лепосавић челници општине са сарадницима, заменица директора Канцеларије за КиМ Душица Николић и помоћница директора Канцеларије за КиМ Милена Парлић положили венце и запалили свеће на спомен обележја страдалим борцима кроз векове.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић рекао је да се Дан општине Лепосавић ове године обележава у складу са ситуацијом у којој се српски народ налази због свакодневних притисака који долазе од стране косовских институција.

„Без обзира на све те притиске и изазове са којима се суочавамо и немогућности приступа згради општине Лепосавић радницима и запосленим који су читав свој животни век провели у тој згради, ево ближи се пети месец од како запослени немају приступ својим радним местима, Дан општине обележавамо на један другачији начин. Пријемом родитеља палих бораца из 1999. године и полагањем венаца и цвећа на спомен обележја страдалим српском народу кроз векове за одбрану своје земље у борби за слободу“, рекао је Тодић.

Истакао је да је најважнија сложност у овим тешким тренуцима.

„На жалост српски народ и данас двадесет четири године након сукоба 1999. године проживљава страдање из свакодневне притиске од институција из Приштине, али кроз историју српски народ је преживљава и доживљавао многа страдања тако да без обзира на све то због наших предака ми данас морамо и да се сетимо свих тих славних јунака који су своје животе дали за одбрану своје земље у борби за слободу. Тако и ми морамо данас да будемо сложни, мудри, да будемо јединствени више него икада можда у новијој српској историји јер немамо право да се предамо, јер свима је јасно да то неко жели”, рекао је Тодић и поручио: “Пред нама је период пун изазова и потешкоћа али морамо да будемо храбри и мудри да верујемо сами у себе и у правду“.

Честитке грађанима упутила је и Душица Николић, заменица директора Канцеларије за КиМ.

„Најпре желим да у своје лично име у име директора Петка Петковића и Владе Републике Србије честитам свим грађанима, као и руководству општине Лепосавић дан општине. Ово су тешки дани, тешки тренуци и за наш народ у општини Лепосавић, а тако и на целом Косову и Метохији”, рекла је Николић.

Изразила је наду да ће се наредне године окупити у бољим околностима.

“Моја порука је једна и јасна да је држава Србија овде на територији општине Лепосавић и биће и била је у тешким тренуцима и са вером у Бога изаћићемо из ових тешких времена и окупићемо се на Дан општине следеће године у неким бољим условима, околностима и мирнијем времену“, поручила је Николић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон