KosovoNaslovna

Obeležen Dan opštine Leposavić

Povodom Dana opštine Leposavić čelnici opštine sa saradnicima, zamenica direktora Kancelarije za KiM Dušica Nikolić i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić položili vence i zapalili sveće na spomen obeležja stradalim borcima kroz vekove.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić rekao je da se Dan opštine Leposavić ove godine obeležava u skladu sa situacijom u kojoj se srpski narod nalazi zbog svakodnevnih pritisaka koji dolaze od strane kosovskih institucija.

„Bez obzira na sve te pritiske i izazove sa kojima se suočavamo i nemogućnosti pristupa zgradi opštine Leposavić radnicima i zaposlenim koji su čitav svoj životni vek proveli u toj zgradi, evo bliži se peti mesec od kako zaposleni nemaju pristup svojim radnim mestima, Dan opštine obeležavamo na jedan drugačiji način. Prijemom roditelja palih boraca iz 1999. godine i polaganjem venaca i cveća na spomen obeležja stradalim srpskom narodu kroz vekove za odbranu svoje zemlje u borbi za slobodu“, rekao je Todić.

Istakao je da je najvažnija složnost u ovim teškim trenucima.

„Na žalost srpski narod i danas dvadeset četiri godine nakon sukoba 1999. godine proživljava stradanje iz svakodnevne pritiske od institucija iz Prištine, ali kroz istoriju srpski narod je preživljava i doživljavao mnoga stradanja tako da bez obzira na sve to zbog naših predaka mi danas moramo i da se setimo svih tih slavnih junaka koji su svoje živote dali za odbranu svoje zemlje u borbi za slobodu. Tako i mi moramo danas da budemo složni, mudri, da budemo jedinstveni više nego ikada možda u novijoj srpskoj istoriji jer nemamo pravo da se predamo, jer svima je jasno da to neko želi”, rekao je Todić i poručio: “Pred nama je period pun izazova i poteškoća ali moramo da budemo hrabri i mudri da verujemo sami u sebe i u pravdu“.

Čestitke građanima uputila je i Dušica Nikolić, zamenica direktora Kancelarije za KiM.

„Najpre želim da u svoje lično ime u ime direktora Petka Petkovića i Vlade Republike Srbije čestitam svim građanima, kao i rukovodstvu opštine Leposavić dan opštine. Ovo su teški dani, teški trenuci i za naš narod u opštini Leposavić, a tako i na celom Kosovu i Metohiji”, rekla je Nikolić.

Izrazila je nadu da će se naredne godine okupiti u boljim okolnostima.

“Moja poruka je jedna i jasna da je država Srbija ovde na teritoriji opštine Leposavić i biće i bila je u teškim trenucima i sa verom u Boga izaćićemo iz ovih teških vremena i okupićemo se na Dan opštine sledeće godine u nekim boljim uslovima, okolnostima i mirnijem vremenu“, poručila je Nikolić.

Izvor: TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button