Косово

Обележен Дан студената у Косовској Митровици: Спремни смо да станемо у први ред испред силе неправде

Свечаном академијом, уручивањем награда и захвалница, обележен је Дан студената Универзитета у Приштини,  са привременим седиштем у Косовској Митровици. 

Студентима је празник честитао ректор Универзитета Небојша Арсић, поручивши им да за разлику од других високошколаца у земљи, студенти на Косову имају и обавезу више.

,,За разлику од студената у другим крајевима и другим Универзитетима, који морају само да уче и уживају и радују се животу, као што би то требало да чине сви  млади људи, ви овде имате додатну обавезу да заједно са нама чувате наше Косово и допринесете да оно остане у саставу Србије“, нагласио је Арсић.

Овдашњи Студентски парламент сарађује са свим студентским организацијама у земљи и иностранству, оје се баве положајем и правима високошколаца, а најпре са Стденстском конференцијом Универзитета Србије.

,, Ви сте ти који враћате осмехе бројним људима у овим тешким ситуацијама, а који су поносни на младе и њихове начине да се боре за оптанак на овим просторима“, поручила је председница СКОНУС-а, Маргарита Смиљанић 

Студенти у Косовској Митровици су свесни бремена који носе и са њим се усспешно боре, одолевајуци свим изазовима који их прате.

,, Наши студенти су показали спремност да се одупру свим најтежим притисцима и стану у први ред испред силе неправде.

Ипак, поред многих потешкоћа, успевано да постигнемо најбоље резулате, како у клупама испред професора, тако и на међународним Конференцијама, Конгресима и студентским манифестацијама“, истакла је студент проректор Јована Шмигић.

Председник привременог органа општине Косовска Митровица, Иван Запорожац је нагласио да је локална самоуправа увек спремна да студентима омогући боље услове за живот и рад.

,, Локална самоуправа је ту да буде ваш стуб и помогне у н+многим стварима, не само да побољша наставни процес него да помогне и да студентски живот буде бољи“, рекао је Запорожац.

Поводом Дана студената, уручене су новчане награде најбољим високошколцима, за које  су средства обезбедили ПО и успешни привредници.Студентски парламент је доделио признања и захвалнице, заслужним колегама, институцијама и појединацима, а додељене су и награде  победницима Универзитетске спортске лиге.

Иначе, Универзитет у Косовској Митровици је и  координатор међународног пројекта , у оквиру кога се, ове седмице,  реализује ,, Зелена недеља“, са циљем промоције зелене енергије и очувања животне средине.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон