КосовоНасловна

Од данас и аутомобили са српским регистарским таблицама без стикера на Косово 

На административни прелаз Јариње нешто после 15 часова стигло је обавештење да аутомобили са српским регистарским ознакама могу ући на Косово без прелепљивања српских симбола.

Нешто више времена је требало да косовска страна одобри у Службеном листу одлуку о укидању налепница које су лепљене преко српских регистарских ознака. 

Предходна одлука Владе Србије ступила је на снагу пре четири дана (1. јануара), а омогућила је слободу кретања свим возилима регистрованим на РКС таблице са Косова. 

У саопштењу Владе у Приштини са седнице која је јуче одржана електронски наводи се да је уклањање режима папирних налепница „чин добросуседства и долази након потпуног признавања регистарских таблица Косова од стране Србије“. 

Након одлуке Владе Србије која је донета 25.децембра, на административним прелазима су последњег дана 2023. године, постављени и дисклејмери у којим је наглашено да је омогућавање учешћа у саобраћају возила са РКС регистарским ознакама омогућено искључиво из практичних разлога, како би се омогућила слобода кретања, а да то не значи и признавање једностраног проглашене независности Косова.

Извор: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон