ВестиКултураНасловна

Одиграна представа „СумЉиво лице“ у Грачаници

У препуној сали Дома културе у Грачаници, глумци Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници одиграли су представу „Сумљиво Лице“ по делу Бранислава Нушића .Представа је играна за једанаестогодишњег Луку Секулића који болује од портне хипертензије рекао је Предраг Радоњић, директор НПП са седиштем у Грачаници.

„ Увек када имамо прилике одиграмо представу у хуманитарне сврхе, вечерас играмо за  дечака који болује од портне хипертензије и налази се на лечењу у Милану. Иначе Народно позориште у Приштини као и увек у фебруару има мало згуснуте активности . Данас смо имали предпремијеру представе за децу“ Змајовини пангалози“, истакао је директор НПП , Предраг Радоњић .

Планови Народног позоришта Приштина и ове године су велики. Приоритет је да се представе где год има могућност на КиМ и одиграју.

„У Грачаници имамо премијеру представе за децу  и чим завршимо крећемо у припрему нове представе „ЧЕКАЈУЋИ ГОДОА“, према већ  сада могу слободно да кажем легендарној и већ класићној драми Самуел Бекета које ће режирати Ненад  Тодоровић, а на јесен очекујемо да урадимо представу у режији Снежане Тисић“ Покондирену тикву“  и да будемо присутни са новим представама, премијерама у свим срединама на Косову и Метохији и шире“.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон