КосовоЛокалне

Одржан Одбор за заједнице

Четврта редовна седница Одбора за заједнице одржана је у згради Општине Грачаница.

Почела је усвајањем дневног реда и записника са треће редовне седнице одржане 7. марта ове године.

Информације о безбедносној ситуацији у општини Грачаница у другој тачки изнео је командир Полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић, који је казао да је општа безбедносна ситуација у последњих месец дана на задовољавајућем нивоу.

„На терену највише случајева имамо код новог Тржног центра и путном правцу Приштина – Скопље. Било је неколико крађа по кућама, идентификовани су осумњичени, ради се на прикупљању доказа за њихово процесуирање“, казао је Трајковић, не наводећи о којим се конкретно крађама ради.

Он је казао да је почела примена новог Закона о друмском саобраћају који прописује оштрије казне за возаче.

„Једна од новина је да лица млађа од 18 година не смеју да возе електричне тротинете и у том случају биће кажњени родитељи“, казао је Трајковић.

На седници је о раду Одељења за економски развој говорио директор Небојша Миловановић који је представницима заједница казао да је то одељење спремно да помогне и изађе у сусрет за грантове које расписију различити донатори у сарадњи са Општином.

Под тачком разно није било питања ни дискусије након чега је седница завршена. Присутни су били и представници међународних организација.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон