Друштво

Одржан скуп поводом Дана Војске Србије, присуствовао и министар Вучевић

Поводом 23. априла – Дана Војске Србије начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић организовао је данас у касарни “Бањица 2” у Београду скуп Генералштаба Војске Србије, коме је присуствовао и министар одбране Милош Вучевић. 

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, данашњи скуп почео је минутом ћутања и одавањем почасти недавно настрадалом припаднику 72. бригаде за специјалне операције заставнику Мијодрагу Тошковићу.

На скупу је прочитана честитка председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића поводом данашњег празника, а начелник Генералштаба генерал Мојсиловић уручио је Златну плакету Војске Србије министру Вучевићу, у знак захвалности за изузетну сарадњу и подршку коју је током обављања функције пружио припадницима Војске Србије.

Генерал Мојсиловић, у свом обраћању, истакао је да је у години за нама направљен значајан искорак у изградњи способности Војске Србије и изразио уверење да ћемо, ослоњени на сопствене снаге и уз чврсту подршку државног руководства, наставити путем убрзаног јачања и развоја у свим сегментима.

“Војска Србије данас је посебно организована, обучена и опремљена да у извршавању својих борбених и неборбених задатака, који су утврђени Стратегијом одбране и војном доктрином, може са успехом да се супротстави савременим безбедносним ризицима и претњама”, поручио је начелник Генералштаба.

Током скупа, начелник Генералштаба уручио је награде и похвале заслужним припадницима који су значајно допринели унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије између два празника.

Присутнима је приказан филм Војнофилмског центра “Застава филм” Управе за односе са јавношћу о резултатима рада Војске Србије између два празника.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић обишли су изложбу старих и ретких књига и савремених публикација, коју је поводом Дана Војске Србије, у касарни “Бањица 2”, приредио Универзитет одбране.

Скупу су присуствовали чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, епископ липљански и војни Доситеј и припадници Генералштаба Војске Србије.

Одлуком о одређивању Дана Војске Србије и других војних празника, за Дан Војске Србије одређен је 23. април, у знак сећања на дан када је у Такову 1815. године, на Цвети, донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од отоманске империје.

Извор: ТВ Мост, Министарство одбране: Фото: Министарство одбране

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон