Косово

Српска листа: Српски народ неће учествовати на предстојећем лажном попису у организацији Аљбина Куртија

Поштовани грађани, имајући у виду вишегодишњу репресију режима Аљбина Куртија над нашим народом на Косову и Метохији, са циљем етничког чишћења свега српског са ових простора, желимо да јасно поручимо Аљбину Куртију и онима који га подржавају да српски народ неће учествовати на предстојећем лажном попису у његовој организацији којим жели да потврди свој срамни успех у протеривању Срба, наводи се у саопштењу Српске листе.

Учествовање у процесима које организује Курти било би највеће понижење за наш народ у тренутку када је тај исти Курти Србима ускратио право на пензије, плате, онемогућио нормално функционисање здравства, социјалних давања, укинуо право гласа, хапсио и прогонио Србе, силом окупирао општине, милитаризовао север Косова и Метохије, забранио вакцинацију и допремање лекова, онемогућио допремање хране и намирница из централне Србије, укинуо све постигнуте споразуме и њима гарантована права српском народу, забранио српску штампу, укинио одговорност за упуцавање Срба, и српске деце, насилно наметнуо своје лажне градоначелнике у српским општинама, извршио практично укидање српског писма на јавним местима и саобраћајним знацима…

Поред тога, Курти жели да овим пописом додатно нападне Србију са некаквим захтевима за ратну одштету, што додатно одвраћа сваког Србина да буде део овог процеса. 

Позивање на некакву правну обавезу и поруке које су класично застрашивање је крајње лицемерно од режима који је погазио све правне акте прогонећи Србе и неће уродити плодом. Више од 4000 дана Срби чекају формирање Заједнице српских општина што је обавеза по Бриселским споразумима али и одлука његове скупштине у Приштини, па ником ништа.

По ком закону се десетине Срба налазе у казаматима без права на правично суђење или бар одбрану са слободе? Позивање на право оних којима закон лежи у топузу је увреда за сваког поштеног и часног човека, који би се запитао који закон дозвољава да онај који је пуцао и покушао да убије српске дечаке у Готовуши на Бадњи дан може слободно да шета без икакве казне за свој злочин?  

Позивамо и међународну заједницу да престане да својим ћутањем подржава прогон српског народа и скрива се иза “разумевања” и скромних, анемичних саопштења. Попис у овим околностима свакодневне репресије над нашим народом и без повратка 250.000 расељених би била чиста легализација етничког чишћења које је спроведено над нашим народом од 1999. године до данас. Можда Куртију и вама то не смета, и можда ви имате силу на располагању, али српски народ неће прихватити да буде саучесник у тој прљавој работи, наводи се у саопштењу Српске листе.
Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон