ЛокалнеНасловна

Одржана трећа ванредна седница за безбедност у Грачаници

На захтев чланице одбора из Кишнице Снежане Јовановић данас је у Грачаници одржана трећа ванредна седница општинског Одбора за безбедност заједница.  Седници су присустволави и представници КФОР-а, италијанских карабињера и ОЕБС-а.

Председавајући ванредном седницом за безбедност председница општине Грачаница Љиљана Шубарић истакла је да је безбедоносна ситуација на територији општине од прошле седнице погоршана.

„Ноћ када је претучен младић Страхиња Петровић од стране албанских младића, нисмо имали ни једну информацију и ако је заменик командира полицијске станице био присутан на терену. Сматрам да је општа безбедносна ситуација погоршана“, рекла је градоначелница.

Образлажући захтев за сазивање ванредне седнице за безбедност чланица одбора из Кишнице Снежана Јовановић навела је, између осталог, да је 15. септембра пуцано из возила у покрету испред Дома културе и затражила одговоре од полиције за још неке инциденте.

„У Кишници на магистралном путу десило се да су деца албанске националности у фантомкама, што није први пут да су деца у фантомкама у Кишници и да су узнемиравала возаче“, казала је одборница Јовановић.

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић сматра да наведени инциденти нису утицали на погоршање безбедносне ситуације у Грачаници, коју је оценио добром, са чиме се сложио и одморник из Лапљег Села.

„Полиција не поседује ни једну информацију да је неко пријавио пуцњаву код Дома културе. Јуче је прегледан снимак са Дома културе и на том снимку се не види ништа сумњиво. Други видео надзор не постоји на том делу терена тако да видећемо шта ће истрага да покаже. Што се тиче пријављеног случаја лица у фантомкама у Кишници полиција је изашла на место догађаја и лица су приведена у Полицијску станицу. Ради се о истим лицима која су бацила молотовљев коктел на породицу Трајковић недавно у Кишници. Случај је покренут у сарадњи са тужиоцем и даља истрага је у току“, додао је комадир.

Још један од проблема на који је данас указано је да камере за надзор у Кишници често не раде, што је одборница Јовановић и показала видео снимцима, а представник ИТ сектора општине Грачаница истакао је да је општина надлежна само за техничку подршку уколико дође до квара, али да увид у рад истих има само полиција.


Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон