LokalneNaslovna

Održana treća vanredna sednica za bezbednost u Gračanici

Na zahtev članice odbora iz Kišnice Snežane Jovanović danas je u Gračanici održana treća vanredna sednica opštinskog Odbora za bezbednost zajednica.  Sednici su prisustvolavi i predstavnici KFOR-a, italijanskih karabinjera i OEBS-a.

Predsedavajući vanrednom sednicom za bezbednost predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić istakla je da je bezbedonosna situacija na teritoriji opštine od prošle sednice pogoršana.

„Noć kada je pretučen mladić Strahinja Petrović od strane albanskih mladića, nismo imali ni jednu informaciju i ako je zamenik komandira policijske stanice bio prisutan na terenu. Smatram da je opšta bezbednosna situacija pogoršana“, rekla je gradonačelnica.

Obrazlažući zahtev za sazivanje vanredne sednice za bezbednost članica odbora iz Kišnice Snežana Jovanović navela je, između ostalog, da je 15. septembra pucano iz vozila u pokretu ispred Doma kulture i zatražila odgovore od policije za još neke incidente.

„U Kišnici na magistralnom putu desilo se da su deca albanske nacionalnosti u fantomkama, što nije prvi put da su deca u fantomkama u Kišnici i da su uznemiravala vozače“, kazala je odbornica Jovanović.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković smatra da navedeni incidenti nisu uticali na pogoršanje bezbednosne situacije u Gračanici, koju je ocenio dobrom, sa čime se složio i odmornik iz Lapljeg Sela.

„Policija ne poseduje ni jednu informaciju da je neko prijavio pucnjavu kod Doma kulture. Juče je pregledan snimak sa Doma kulture i na tom snimku se ne vidi ništa sumnjivo. Drugi video nadzor ne postoji na tom delu terena tako da videćemo šta će istraga da pokaže. Što se tiče prijavljenog slučaja lica u fantomkama u Kišnici policija je izašla na mesto događaja i lica su privedena u Policijsku stanicu. Radi se o istim licima koja su bacila molotovljev koktel na porodicu Trajković nedavno u Kišnici. Slučaj je pokrenut u saradnji sa tužiocem i dalja istraga je u toku“, dodao je komadir.

Još jedan od problema na koji je danas ukazano je da kamere za nadzor u Kišnici često ne rade, što je odbornica Jovanović i pokazala video snimcima, a predstavnik IT sektora opštine Gračanica istakao je da je opština nadležna samo za tehničku podršku ukoliko dođe do kvara, ali da uvid u rad istih ima samo policija.


Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button