Политика

Петковић: Кад не може да поднесе Вучићев успех у Паризу, Вјоса Османи се служи бруталним лажима

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи се служи ,,бруталним лажима“ јер не може да поднесе успех председника Србије Александра Вучића у Паризу, нагласио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, реагујући на на њену изјаву да су позиви  на бојкот гласања 21. априла ,,дириговани из Београда“.

,,Кад не може да поднесе Вучићев успех у Паризу, Вјоса Османи се служи бруталним лажима. Како није видела притисак кад је Вучић позвао Србе с КиМ да потпишу петицију за смену лажних градоначелника? Чим је разоткривена Куртијева подметачина са референдумом, крив им је Вучић и Српска листа“, написао је Петковић на друштвеној мрежи X.

Подсетимо, Српска листа је донела одлуку  да не учествује на гласању за смену градоначелника четири општине на Северу, због немогућих услова целог процеса,  за шта је окривила премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, наводећи да се он постарао да референдум не успе.

Вјоса Османи је позвала Србе са севера Косова да се одазову гласању за смену градоначелника четири општине на северу и поручила да су позиви на бојкот дириговани ,,из званичног Београда“.

Извор: Твитер / Петар Петковић / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон