ЛокалнеНасловна

ОК „Видовдан“ организује тренинге три пута недељно

Одбојкашки клуб „Видовдан“, који тренутно броји око 200 чланова узраста од 5 до 17 година, постоји од 2014.године. Тренинзи се одржавају три пута недељно у Грачаници, Лапљем Селу и Доњој Гуштерици, а деца су подељена у две групе-млађу и старију, рекла је у Јутарњем програму РТВ Грачаница Смиљана Јовановић, тренер у овом клубу.

„Радити са децом је прави изазов и врло је лепо искуство. Наши чланови су, у зависности од година старости, подељени у две групе и ја морам да их похвалим јер су врло добри, послушни и спремни да уче и за сваку сарадњу“, истакла је Смиљана и додала да је теже радити са мањом децом, али је интересантније и забавније, самим тим што их сваког тренинга треба анимирати да раде и осмислити како да све то буде креативно и забавно.

Тренинзи се организују понедељком, средом и петком, а четвртак је резервисан за првотимце.

„Четвртком радимо са децом која су у првом тиму и која се припремају за такмичења. Ради се о девојкама које тренирају по три и више године и које су се показале као најбоље у Грачаници, Лапљем Селу и Доњој Гуштерици“, казала је Смиљана и додала да се у овом клубу, поред спортског духа, негује и пријатељство, као и тимски рад који је битан и за игру и за живот.

„Ми смо сви једна велика породица и поред редовних тренинга ми се лепо дружимо и забављамо“, истакла је Смиљана.

Она је нагласила да је тренутно више девојака у клубу, али да има и момака који тренирају и да је следеће године у плану отварање мушког одбојкашког клуба „Видовдан“.

Поред тога што често посећују, чланови овог клуба и организују многобројне турнире, а највећи од њих је Видовдански турнир, који окупи и многобројне госте из наше земље и региона.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон