LokalneNaslovna

OK „Vidovdan“ organizuje treninge tri puta nedeljno

Odbojkaški klub „Vidovdan“, koji trenutno broji oko 200 članova uzrasta od 5 do 17 godina, postoji od 2014.godine. Treninzi se održavaju tri puta nedeljno u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici, a deca su podeljena u dve grupe-mlađu i stariju, rekla je u Jutarnjem programu RTV Gračanica Smiljana Jovanović, trener u ovom klubu.

„Raditi sa decom je pravi izazov i vrlo je lepo iskustvo. Naši članovi su, u zavisnosti od godina starosti, podeljeni u dve grupe i ja moram da ih pohvalim jer su vrlo dobri, poslušni i spremni da uče i za svaku saradnju“, istakla je Smiljana i dodala da je teže raditi sa manjom decom, ali je interesantnije i zabavnije, samim tim što ih svakog treninga treba animirati da rade i osmisliti kako da sve to bude kreativno i zabavno.

Treninzi se organizuju ponedeljkom, sredom i petkom, a četvrtak je rezervisan za prvotimce.

„Četvrtkom radimo sa decom koja su u prvom timu i koja se pripremaju za takmičenja. Radi se o devojkama koje treniraju po tri i više godine i koje su se pokazale kao najbolje u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici“, kazala je Smiljana i dodala da se u ovom klubu, pored sportskog duha, neguje i prijateljstvo, kao i timski rad koji je bitan i za igru i za život.

„Mi smo svi jedna velika porodica i pored redovnih treninga mi se lepo družimo i zabavljamo“, istakla je Smiljana.

Ona je naglasila da je trenutno više devojaka u klubu, ali da ima i momaka koji treniraju i da je sledeće godine u planu otvaranje muškog odbojkaškog kluba „Vidovdan“.

Pored toga što često posećuju, članovi ovog kluba i organizuju mnogobrojne turnire, a najveći od njih je Vidovdanski turnir, koji okupi i mnogobrojne goste iz naše zemlje i regiona.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button