Локалне

Општина Грачаница: Потписан Меморандум о сарадњи у категорији имовинских права

Представници Општине Грачаница и организације Театра Тецх АРД, Инц. (реализатор активности УСАИД-а за управљање имовином) потписали су Меморандум о разумевању који се односи на заједничко спровођење активности управљања имовином.

Председница Општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић меморандум је потписала са директорицом Театра Тецх АРД, Инц. Јенифер Обер, у присуству заменика председнице Општине Грачаница Игора Аритоновића и директора Канцеларије УСАИД-а за демократију и управљање, Ноела Баурера.

Циљ потписаног меморандума јесу заједничке активности на јачању система имовинских права на Косову, кроз побољшање активности Одељења катастра и пружање услуга неопходних грађанима за формализацију и регистрацију њихових права, пре свега, оснаживању жена (пре свега права на наслеђе жена, како би се побољшале њихове економске могућности), побољшању формалних имовинских права, улагања у непокретности и других активности које се односе на имовинска права.

Представници Општине Грачаница су се представницима УСАИД-а захвалили на досадашњој успешној сарадњи, пре свега на пројектима који су се односили на заштиту животне средине и управљања отпадом, преко програма „Рециклирање је важно“ и других успешно реализованих пројеката.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон