Локалне

Општина Грачаница: Председница Шубарић присуствовала обележавању Дана Економско-трговинске школе

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић присутвовала је обележавању Дана Економско-трговинске школе Приштина са седиштем у Лапљем Селу.

Економско-трговинска школа је 63 године постојања прославила пригодном приредбом, коју су припремили ученици уз подршку својих професора, као и промоцијом школског часописа „Економист“, чију је израду финансијски подржала Општина Грачаница.

Директорица Драгица Митић подсетила је у обраћању да је Економско-трговинска школа онована 1961. године у просторијама Приштинске Гимназије, а да своју зграду добија 1968. године. Године 1999. се због тадашњих околности сели у зграду ОШ „Краљ Милутин“ у Лапљем Селу, а тек 2022. године коначно поново добија своје просторије у новоизграђеном Средњошколском центру.

„Поред свих изазова, данас је наша школа савремена, функцонална и увек стреми новинама у циљу унапређивање наставног процеса. Из наше школе излазе зреле особе које знају да одговоре на све животне изазове, уписују и завршавају факултете, постају веома успешни људи на које друштво може да рачуна. За успехе наших ученика заслужно је насатавно особље које их свакодневно инспирише пружајући им најбоље знање, преносећи искуства и праве животне вредноси“, казала је дирекотрица Митић.

Свечаности у холу Средњошколског центра у Лапљем Селу приуствовала је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић. Том приликом је ученицима, професорима и осталом кадру честитала Дан школе, нагласивши важност образовања и улогу Економске школе у обликовању будућности младих људи.

„Економској школи желим још много година успеха. Као што смо подржали израду часописа „Економист“, тако ћемо, као и до сада, наставити да улажемо у школе и развијамо образовање“, казала је Шубарић.

Обележавању годишњице Економско-трговинске школе, поред ученика и професора, присуствовали су и предствници других средњих и основних школа као и многи гости.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон