ДруштвоНасловна

ОШ „Димитрије Прица“ у Доњој Брњици 9.маја обележава 100 година постојања

Основна школа „Димитрије Прица“ у Доњој Брњици ове године обележава 100 година постојања и рада. Овај велики јубилеј биће уприличен 9.маја пригодним културно-уметничким програмом, истакла је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, Татјана Здравковић, директорка школе.

„Обележавање јубилеја 9.маја подељено је у три дела. У првом делу програма госте упознајемо са историјатом школе и додељујемо захвалнице и похвалнице радницима и директорима, који су заслужни за осавремењивање и унапређење васпитно-образовног процеса као и донаторима без којих наставни процес не би могао да се унапређује. У другом делу дали смо простор нашим ученицима да искажу своје способности и умеће, а потом за све наше госте предвиђен је коктел“, истакла је Здравковић и додала да ће прославу увеличати и наступ ансамбла „Венац“.

Обележавање јубилеја трајаће три дана, од 7. до 9. маја. Првог дана обележавања на програму је пројекција дечијег филма, која ће бити реализована захваљујући Дому културе, а 8.маја ансамбл Венац приредиће концерт. Сва три догађаја биће одржана у сали ОШ „Димитрије Прица“.

„На припреми програма обележавања 100.година школе радимо већ месецима заједничким снагама, што значи да је укључен цео колектив заједно са ученицима, а много је и оних са стране који су нам значајно помогли. Дакле, дугујем захвалност Министарству просвете, Канцеларији за КиМ, Привременог органу општине Приштина, општини Грачаница, Дому културе Грачаница, Ансамблу Венац, Косовском-управном округу, електрани и коповима, граду Ниш и штампарији 27.август, мојим пријатељима директорима овдашњих школа, као и вашој медијској кући. Заиста је велики број пријатеља, који су нам изашли у сусрет и помогли да спроведемо идеје за обележавање овог великог јубилеја, нека ми не замере они које нисам споменула, захвална сам свима“, нагласила је Здравковић.

Основну школу „Димитрије Прица“ у Доњој Брњици тренутно похађа 43 ученика. Услови су прилично добри, али с обзиром на то да је зграда прилично стара у неким деловима неопходно је реновирање.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон