LokalneNaslovna

OŠ „Knez Lazar“ dobila modernu opremu za kabinet

OŠ „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici dobila je opremu za kabinet u kojem će se praktična nastava izvoditi iz nekoliko predmeta. Zvaničnom otvaranju kabineta prisustvovala je predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, koja je učenicima i nastavnicima poželela uspešno korišćenje.

Opremu za kabinet OŠ „Knez Lazar“ dobila je zahvaljujući saradnji Opštine Gračanica sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), preko projekta „Program za stabilizaciju zajednica 4“, koji finansira Kancelarija EU na Kosovu.

Kabinet je u potpunosti prilagođen potrebama učenika i nastavnika, a vrednu i modernu opremu učenici i nastavnici OŠ „Knez Lazar“ koristiće za praktično sticanje znanja iz nekoliko predmeta – hemije, fizike, biologije, geografije, matematike.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić je obilazeći novi kabinet istakla da je on opremljen u želji da učenici i nastavnici imaju najbolje moguće uslove za obrazovanje.

„Ovo je dokaz da mi ne odustajemo od našeg prioriteta, a to je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u našu decu, jer je to ulaganje u našu budućnost. Veoma sam srećna i zadovoljna što smo uspeli da otvorimo ovakav kabinet sa modernom opremom i predmetima, uz čiju pomoć će učenici lakše sticati znanja“, kazala je predsednica Šubarić.

„Zbog ovakvih stvari i projekata uvek je zadovoljstvo raditi u ovakvim organizacijama“, kazao je Koordinator IOM-a Nebojša Tasevski prilikom zvanične predaje opreme.

Novim kabinetom najviše su bili zadovoljni nastavnici i učenici OŠ „Knez Lazar“.

„U ime učenika i nastavnika i svoje lično ime zahvaljujem se predsednici Šubarić i organizaciji IOM na uspešno realizovanom projektu i opremi koja će mnogo značiti našim nastavnicima da na praktičan način prenesu znanje na učenike“, kazao je direktor škole Dragan Maksimović.

Novi kabinet zajedno sa predsednicom, obišli su i direktori opštinskih odeljenja za obrazovanje i ekonomski razvoj, Brankica Nićić i Nebojša Milovanović.

Izvor: Opština Gračanica

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button