ЛокалнеНасловна

ОШ „Кнез Лазар“ добила модерну опрему за кабинет

ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици добила је опрему за кабинет у којем ће се практична настава изводити из неколико предмета. Званичном отварању кабинета присуствовала је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, која је ученицима и наставницима пожелела успешно коришћење.

Опрему за кабинет ОШ „Кнез Лазар“ добила је захваљујући сарадњи Општине Грачаница са Међународном организацијом за миграције (ИОМ), преко пројекта „Програм за стабилизацију заједница 4“, који финансира Канцеларија ЕУ на Косову.

Кабинет је у потпуности прилагођен потребама ученика и наставника, а вредну и модерну опрему ученици и наставници ОШ „Кнез Лазар“ користиће за практично стицање знања из неколико предмета – хемије, физике, биологије, географије, математике.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић је обилазећи нови кабинет истакла да је он опремљен у жељи да ученици и наставници имају најбоље могуће услове за образовање.

„Ово је доказ да ми не одустајемо од нашег приоритета, а то је улагање у образовање, улагање у нашу децу, јер је то улагање у нашу будућност. Веома сам срећна и задовољна што смо успели да отворимо овакав кабинет са модерном опремом и предметима, уз чију помоћ ће ученици лакше стицати знања“, казала је председница Шубарић.

„Због оваквих ствари и пројеката увек је задовољство радити у оваквим организацијама“, казао је Координатор ИОМ-а Небојша Тасевски приликом званичне предаје опреме.

Новим кабинетом највише су били задовољни наставници и ученици ОШ „Кнез Лазар“.

„У име ученика и наставника и своје лично име захваљујем се председници Шубарић и организацији ИОМ на успешно реализованом пројекту и опреми која ће много значити нашим наставницима да на практичан начин пренесу знање на ученике“, казао је директор школе Драган Максимовић.

Нови кабинет заједно са председницом, обишли су и директори општинских одељења за образовање и економски развој, Бранкица Нићић и Небојша Миловановић.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон