КосовоЛокалнеСпорт

Отворен први фитнес центар за жене

На основу идеје Одељења за омладину и спорт Општине Грачаница и уз подршку Мисије ОЕБС, у Спортској хали у Лапљем Селу отворен је фитнес и ГYМ студио за жене.

Отварању ове мини теретане присуствовала је председница Општине Грачаница у пратњи заменика Игора Аритоновића и директора општинских одељења, а присутан је био и представник ОЕБС-а, Едуард Андерсон, директор департмана за јавну безбедност.

Справе за овај фитнес студио и пратећи инвентара обезбедили су ОЕБС и Општина Грачаница.

Према речима директора Одељења за омладину и спорт Душана Цвејића идеја је производ тог одељења и представника Локалног одбора за безбедност из Лапљег Села Славише Тодића.

„Размишљали смо шта би то могли да понудимо ново од спортских активности, с обзиром да овде функционишу школе и спортови у којима се углавном проналази мушка популација. Дошли смо на идеју да покренемо активност која би била посвећена само нежнијем, односно женском полу, да то буде управо фитнес и ГYМ студио за жене, место где би могли да се опусте и побегну од свакодневнице. То смо представили ОЕБС-у и убрзо добили подршку, у смислу обезбеђивања неопходних справа. Наишли смо и на разумевање од стране Кабинета председнице Шубарић и овде сада имамо леп простор и справе врхунског квалитета и у складу са фитнес стандардима“, казао је Цвејић.

Он је жене позвао да се посвете редовном тренингу, те да на тај начин појачају своју физичку и менталну енергију, као и самопоуздање.

„Драго ми је што смо заједнички реализовали ову добру идеју и што имамо леп простор где ће наше даме, поред тога што ће тренирати, моћи да се друже и да своје слободно време искористе на најбољи могући начин, да негују здрав животни стил и добре навике“, казала је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

Како је истакнкуто на отварању, са заинтересованим женама радиће професионални тренери и тренерице из Одељења за омладину и спорт. Април месец биће промотиван и бесплатан, а након тога чланарина ће бити симболична. Радно време фитнес студија биће од 8 до 22 часа.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон