ВестиКосовоНасловна

Пасјане: У једином сеоском породилишту у Европи, доктор Крстић се поноси све већим бројем беба

Иако у пензији, примаријус, гинеколог Славко Крстић несебично пружа помоћ и улаже труд и знање,  како би се у породилишту у Пасјану, радјале здраве бебе, а посебно га радује што је деце из године у годину овде све више.

Овај диван, скроман човек је током свог радног века  обавио преко 25.000 успесних порођаја и преко 10.ооо операција, због чега је на Дан државности Србије  и добио Сретењски орден трећег степена.Он истиче да м признање много значи, посебно због тога сто му га је лично уручио  председник Вучић.

,,За мене овај орден представља круну мог целокупног рада и не могу да оппишем осећање што сам признање добио од председника Вучића, који је иотворио породилиште у Пасјану”, истиче Крстић и додаје да га посебно радују и бројне поруке пријатеља који наводе да је признаје  заслужио.

Доктор Крстићи наглашава да га охрабрује то што се у Пасјану сваке године повећава број новорођене деце, иако се  често рађају само уз лекара , без асистената и икакве помоћи.

,, Један порођај овде тежи је од 30 у граду, овде човек треба да буде виртоуз, али вреди …”, истиче Крстић.


 
И  управо због непоколебљиве снаге и жеље да помогне пацијентима, доктор Крстић је у својој каријери награђен и признањем за рад које му је доделио владика Теодосије, као и  Светосавску повељу од ПО општине Гњилане.

Извор: ТВ Пулс / ТВ Мост; фото: ТВ Пулс

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон