Православље

Патријарх Порфирије разговарао у Москви са патријархом Кирилом

Патријарх српски Порфирије састао се у петак у Москви са патријархом московским и све Русије Кирилом.

Порфирије је у Москву допутовао са члановима свештене пратње поводом молитвеног испраћаја и погреба епископа моравичког Антонија, викара патријарха српског и старешине Подворја Српске православне цркве у Москви, који је преминуо 11. марта у престоници Русије.

Патријарх Порфирије је захвалио патријарху Кирилу на љубави и пажњи коју је лично показивао према блаженоуснулом владици Антонију, а посебно на подршци и помоћи које су му пружали током његовог лечења, саопштила је Српска православна црква.

„У разговору је истакнуто обострано задовољство братском сарадњом две Цркве и два једноверна народа. Посебна пажња посвећена је изазовима са којима се суочава Православна Црква“, наводи се у саопштењу. 

Српска православна црква раније је саопштила је да ће опело епископу Антонију данас служити патријарх Порфирије и патријарх Кирил у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви.

Након тога је предвиђен погреб у порти храма Светих апостола Петра и Павла Подворја Српске Цркве у Москви, „где је ревносно службовао Богу и међубратској љубави пуних осамнаест година“.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон