Политика

Петковић Бакојани: У Вашем срамном извештају нема ни речи о етничком чишћење Срба и институционалног насиља које спроводи Приштина

Коментаришући изјаве специјалног известиоца за Косово Доре Бакојани, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, истиче да се не зна шта је горе да ли њен извештај о Косову за Савет Европе или све што говори у одбрану Косова, а да нема ни једне речи о једностраним потезима Приштине који имају за циљ протеривање Срба са Косова.

,,Срам Вас било, Дора Бакојани. Не зна се шта је горе, да ли Ваш скарадни извештај или све што кажете у одбрану тзв. Косова! Помињете наводне бројне реформе које су стављене тзв. Косову за чланство у СЕ, а реч нисте рекли да Приштина 11 год није формирала ЗСО, да хапси и пребија Србе“, написао је Патковић на друштвеној мрежи „X“.

Он је навео и да у извештају Бакојани нема ни реч о томе да Приштина 10 месеци зауставља српску робу, укида динар и забрањује плате и пензије Србима, да спроводи етничко чишћење Срба, врши институционално насиље, да намеће лажне градоначелнике на северу, преорава српска гробља и отима српску имовину.

,,Тога нема у Вашем срамном извештају“, нагласио је Петковић.

Известилац за Косово у Парламентарној скупштини Савета Европе Дора Бакојани изјавила је да ни од једног кандидата за потенцијално чланство у Савету Европе није тражено да предузме толико реформи као што је случај са Косовом.

https://if-cdn.com/mCpu1qE?app=1

Извор: Твитер / Петар Петковић / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон