Косово

Петковић: Иницијатива за пријем Косова у Савет Европе показала сву дубину вредносне кризе у којој се Европа налази

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је иницијатива за пријем једног “режима сатканог на мржњи у Савет Европе показала сву дубину вредносне кризе у којој се Европа данас налази, али Србија и Срби имају и своје вредности и свој пут, и неће спуштати главу пред насиљем и зулумом”. 

Петковић каже да Аљбин Курти, не само да српски народ на Косову и Метохији жели да претвори у робље, већ се и руга онима које угњетава свакодневним бесмисленим изјавама о политичким и људским правима која се наводно гарантују Србима.

“На Косови и Метохији Срби данас у стварности немају никаква права, јер се подвргавају најразноврснијем насиљу, и то чине не појединци, већ приштинске привремене институције, због чега и говоримо о системском и систематском насиљу над нашим народом. Они који Куртију дозвољавају да се отворено дичи оваквим поретком који Приштина инсталира јесу саучесници у том пројекту, и треба да знају да су Србија и Срби тога дубоко и болно свесни”, наводи Петковић у саопштењу.

Наглашава да је иницијатива за пријем једног “режима сатканог на мржњи у Савет Европе показала сву дубину вредносне кризе у којој се Европа данас налази, али Србија и Срби имају и своје вредности и свој пут, и неће спуштати главу пред насиљем и зулумом”. 

“Курти је отишао толико далеко да уочи једанаесте годишњице потписивања Првог бриселског споразума још једном отворено поручује да га не занима Зеједница српских општина, и за то очигледно бива награђен. Срби на свом Косову и Метохији неће бити мањина и саучесници у реализацији великоалбанског пројекта, а Курти то разуме и зато и чини све да искорени српски народ”, каже Петковић.

Поручује да ће се Србија до краја борити за победу разума над безумљем и демократских вредности над махнитом политиком мржње.

“Безброј пута смо, трудећи се да избегнемо ескалацију на терену, поручивали да ћемо се непоколебљиво борити за мир, али Курти свакодневно чини злочине против мира уз прећутну сагласност својих иностраних ментора, и немогуће је не видети у ком правцу се ситуација развија. Србија ће се до краја борити за победу разума над безумљем и демократских вредности над махнитом политиком мржње, уверена да ће на крају победити”, поручио је Петковић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон