KosovoNaslovna

Petković: Isključivi izvor svih problema na KiM jesu Kurti i njegova zločinačka parapolicija

Aljbin Kurti danas je brutalnom kampanjom laži i dezinformacija počeo da priprema teren za novi teror i progon srpskog naroda na severu Kosova i Metohije. Sada je jasno da će nastaviti da se služi neodrživim teorijama zavere i izmišljenim pretnjama kako bi u predstojećem periodu još više pojačao represiju nad Srbima, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagujući na izjavu Kurtija da su bezbednosne institucije na Kosovu* ustanovile sve veći rizik od insceniranih napada grupa „srpskih struktura“.

Petković je naveo da su „okupatori uvek u istoriji nastojali da se predstave kao zaštitnici porobljenih, međutim Kurtijeva taktika „okupiram te za tvoje dobro“ neće proći kod srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je odavno prozreo namere Prištine i na svojoj koži svakodnevno oseća posledice Kurtijevog terora. 

„Isključivi izvor svih problema na Kosovu i Metohiji jesu Kurti i njegova zločinačka parapolicija koja seje teror i strah među mirnim srpskim narodom na severu pokrajine“, naglasio je Petković.

Petković smatra da jedini put ka izgradnji mira i spuštanju tenzija vodi preko neophodne deeskalacije koju Priština mora da sprovede i bez odlaganja povuče svoje policijske falange sa severa pokrajine, prestane sa svakodnevnim hapšenjima nevinih Srba i svakog drugog ugnjetavanja. 

„Kurti svojevoljno neće pristati na bilo kakvo povlačenje, jer njegov cilj nisu ni dijalog ni normalizacija, već suštinska promena situacije na terenu, kroz perfidno etničko čišćenje, pod maskom brige o bezbednosti na severu Kosova i Metohije. Zato je neophodno da uticajni međunarodni činioci na Kosovu i Metohiji pogledaju realnosti u oči, i zaustave Kurtijev projekat“, zaključio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button