КосовоНасловна

Велики општенародни протестни скуп у Косовској Митровици

Српски народ са Косова и Метохије, одржаће данас у 12 часова у Косовској Митровици  велики протестни општенародни скуп којим желе да скрену пажњу читавом свету и међународној заједници на свој обесправљен положај, посебно због одлуке Приштине и Аљбина Куртија о укидању динара којом им се угрожава останак и опстанак на њиховим огњиштима.

Како је за ТВ Мост речено у Удружењу пензионера чији су представници најавили и пријавили скуп надлежним органима, на митингу очекују велики број својих сународника, здравствене раднике, просветне раднике, социјално угрожене, студенте и омладину, једном речју “све оне којима је директно угрожена егзистенција неправедним мерама из Приштине”.

Ово ће бити један наш заједнички мирни апел и скуп да покажемо целом свету да виде нашу муку и обесправљеност, истакли су из ове организације.

Скуп ће бити одржан у 12 часова у близини Трга Браће Милић.

Протестни скуп подржала је Српска листа и позвала све грађане са Косова и Метохије да узму учешће у демократском протесту против одлука режима у Приштини.

,,Од изузетног је значаја да својим присуством у великом броју покажемо Приштини да се противимо овим антисрпским одлукама и да желимо да у миру останемо да живимо на својим вековним огњиштима“, поручују представници  Српске листе.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон