Косово

Петковић: Политика некажњивости злочина над Србима и дан данас је жива у Приштини

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић подсетио је данас да за убиство Радмиле и Слободана Столића и њиховог сина Љубинка извршено пре 21 године у Обилићу нико није одговарао и да је политика некажњивости злочина над Србима и дан данас жива у Приштини. Он је то написао на друштвеној мрежи Икс наводећи да су албански терористи на данашњи дан пре 21. годину зверски мучили, а потом и убили Радмилу и Слободана Столића и њиховог сина Љубинка, а потом су се иживљавали над њиховим телима и спалили кућу у Обилићу да прикрију свој гнусни злочин.

„За ово зверство над недужмим Србима нико није одговарао, убице ходају некажњено, као што је политика некажњивости злочина над Србима и дан данас жива у Приштини, а негирање српског страдања и ново угњетавање, константа је политике Аљбина Куртија“, написао је Петковић.

Љубинко Столић (50), и његови родитељи осамдесетогодишњи Слободан и Радмила Столић убијени су 4. јуна 2003. године убодима ножева и ударцима тупим предметима, а да би прикрили трагове злочина, убице су запалиле кућу.

Полицајци Унмика пронашли су доказе да су Столићи претходно убијени и нудили 50.000 евра за информације о убицама, али је истрага због недостатка доказа прекинута.

Након њиховог убиства преостали Срби у Обилићу колективно су почели да напуштају то место.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон