ВестиКосовоСрбија

Петковић: Прозрели смо игре Куртија и Запада и сигурно нећемо насести на њих

Пријем тзв. Косова као придруженог члана Парламантарне скупштине НАТО, оголио је сву политику двоструких аршина Запада који је још једном наградио своје чедо за сва кршења споразума и терор над српским народом на Косову и Метохији – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петра Петковића. .

Какве су то санкције Запада против Приштине, а током којих тзв. Косово добија визну либерализацију,  учествује на свим међународним скуповима и напредује ка одређеним међународним организацијама? Да ли су унапређеним статусом придруженог члана у Парламентарној скупштини НАТО, Курти и Приштина награђени за упуцавање Срећка Софронијевића, Драгише Гаљка, браће Стефана и Милоша Стојановића? Да ли су овај статус заслужили због годишњице насилног упада и преузимања општина на северу КиМ, које држе противно вољи већински српског народа на северу који даноноћно малтретирају и обесправљују или можда тај статус заслужују тиме што 12 месеци забрањују улазак српске робе на КиМ? Да ли је одбијање Приштине да више од 11 година не формура ЗСО заправо заслуга за статус придруженог члана у ПС НАТО?

Добро смо разумели овакве поруке Запада, јасно је као дан да терор Аљбина Куртија наилази на отворену подршку моћних сила које су спремне да зажмуре на сва непочинства режима у Приштини, уколико то одговара њиховим геополитичким циљевима.

Као што смо на делу видели да никакве гаранције ни ЕУ ни НАТО не важе када су Срби у питању, тако сведочимо још једном суноврату вредности зарад нечијих геополитичких интереса на простору Западног Балкана. Сведоци смо како многи, нарочито у последње време, врше снажан притисак на Србију и српски народ, јер јасно је да је јака Србија на челу са Александром Вучићем трн у оку бројним западним моћницима.

Претрпео је српски народ много у својој историји, али никада није дозволио да му продају рог за свећу, па нећемо ни сада. Прозрели смо итекако ове игре Куртија и Запада и сигурно нећемо насести на њих. Наше је да чувамо мир и српски народ на Косову и Метохији и то ћемо наставити да чинимо колико год околности биле тешке – наводи Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон