Локалне

Турско вече кроз промоцију фолклора, песме и националне кухиње

У организацији НВО Центра за мањинске заједнице синоћ је у Лапљем Селу одржано вече турске музике, фолклора и  презентација турске хране и пића. Овом догађају присуствовла је председнциа општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић са сарадницима.

Био је ово догађај посвећен промоцији богате турске културе кроз различите уметничке елементе.

Кроз двочасовни програм организован уз подршку Амбасаде Турске посетиоци су имали прилике да се упознају са традицијом Турске кроз представљање плеса, фолклора и турских националних јела и пића.

Присутнима се најпре обратио амбасадор Турске у приштини Сабри Тунћ Ангили а потом је поздравну реч упутила и председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић.

„Општина Грачаница дубоко је посвећена неговању културног, националног и верског идентитета свих заједница што показује наша стална посвећеност унапређењу њиховог свакодневног живота кроз инфраструктурна, образовна и културна улагања у том правцу. Вођени вером да се свако добро дело рачуна и да ћемо и у наредном периоду бити сведоци заједништва и оваквих догађаја а да ће поделе и неразумевање бити далека прошлост желим вам још једном добродошлицу и уживајте доброј музици, плесу и турским кулинарским специјалитетима“, казала је у обраћању председница Шубарић.

Циљ догађаја је био очување и промоција турске баштине као и унапређење и успоставање ближе сарадње међу заједницама.

Догађај је организован у хотелу „Константин“ у Лапљем Селу.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон