КосовоНасловна

Петковић: Срби на КиМ никада неће пристати да на мржњу одговарају мржњом

Аљбину Куртију, који је себи дао задатак да у региону поново распали пламен омраза и сукоба, потпуно очекивано уопште није јасан концепт нормализације односа и изградње поверења међу народима – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.

Он уопште не схвата да обични људи на Косову и Метохији, били они Срби или Албанци, не желе да буду таоци његове идеологије мржње, већ да желе да живе нормално и безбедно.

Срби на Косову и Метохији никада неће пристати на то да на мржњу одговарају мржњом, али ће се одлучно и демократски борити за своја права, слободу и достојанство. 

Београд је, када је реч о омогућавању словоде кретања, без икаквих калкулација које се причињавају параноичним умовима, испунио раније преузете обавезе претходне власти из 2011, истовремено Куртију из руку избио једну од полуга за вршење притисака и насиља над Србима северно и јужно од Ибра и још једном поручио да је истински опредељен за мир и нормализацију. 

Једини ко може имати нешто против тога да се људи широм нашег региона крећу слободно јесу екстремисти и изолационисти, јер се панично плаше тога да људи разних вера и нација имају контакте и сарађују, будући да управо та врста слободе и широкогрудости потире идеологију мржње на којој Курти и његови истомишљеници граде своје политичке каријере.

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Божићу, и дан уочи годишњице мучког и злочиначког напада на српску децу у Готовуши, још једном поручујемо да Куртијева идеологија зла мора престати како би регион у којем Срби и Албанци заједно живе добио шансу да се развија – наводи Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон