ВестиСрбија

Петковић: У Бриселу у уторак разговори на техничком нивоу о ЗСО и динару

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић најавио је да сутра путује у Брисел где ће се у уторак одржати разговори на техничком нивоу, на којима ће бити речи о свим питањима важним за деескалацију ситуације, укљујучујући формирање Заједнице српских општина али и забрану употребу динара на КиМ.

„Тема је свакако ЗСО, као прва и основна тема, али и друга важна питања за деескалацију, а у оквиру њих пре свега питање динара и забрана Србима да примају плате, пензије на Косову, и свега што доводи до хуманитарне катастрофе“, рекао је Петковић за РТС.

Објаснио је да је због одлуке Приштине да забрани динар било нужно поставити мобилне експозитуре Поштанске штедионице на административним прелазима на шта указује и чињеница да је до сада подигнуто више од 90 милиона динара.

„Пробаћемо и учинити све што је до нас да се поново успостави платни промет и врати исплата плата и пензија на Косову и Метохији“, казао је Петковић.

Он је подсетио да се данас навршава 20 година од мартовског погрома над Србима на КиМ као и да Приштина наставља са покушајима протеривања српског народа како насиљем, тако и укидањем динара као средства плаћања.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон