ДруштвоЛокалнеНасловна

Почела изградња дечијег парка у дворишту школе `Краљ Милутин`

„Општина Грачаница је увек ту за своје малишане, да их подржи и обезбеди најбоље услове за живот, игру и радост“, казала је председница Љиљана Шубарић на почетку градње дечијег парка у дворишту ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић са сарадницима је обишла почетак радова на изградњи дечијег парка у склопу дворишта ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници. Дочекао је велики број деце која нису крила задовољство што ће добити модеран парк за забаву у слободно време.

Шубарић је истакла да је Општина у овој години уложила значајна средства у спортску инфраструктуру, те да је веома задовољна што ће изградити и модерно игралиште.

„Најважније је то што ће оно бити и безбедно за дечију игру, јер ће бити са тартан (гуменом) подлогом. Ја и мој тим поносни смо што ће оно бити изграђено у дворишту школе „Краљ Милутин“, јер кад видимо ову децу да се толико радују, онда нам је пуно srcе и знамо да смо урадили праву ствар за њих“, казала је Шубарић.

Архитекта Сунчица Трајковић рекла је да су ранијих година овакви и слични паркови рађени од речног камена, али да је у овом случају у питању тартан подлога која се углавном користи за спортске терене.

„Пројекат је осмишљен тако да се састоји од дела за игру и забаву деце, а пошто је место идеално, јер има доста дрвећа, предвиђен је и део у коме ће бити уграђене клупе и столови, те ће у летњем периоду ту моћи да се одржава и настава у природи“, рекла је Трајковић.

Динамичким планом завршетак радова предвиђен за 20 радних дана, а локална самоуправа је за изградњу издвојила 28.500 евра.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон