ДруштвоКосовоНасловна

Поклон пакети за бебе и пацијенте КБЦ-а у Косовској Митровици

Милица Марјановић, Теодора Јакшић, Кристина Милутиновић, Александра Влашковић-Антић и Јована Смигић из Косовске Митровице припремиле су и овог Божића поклон пакетиће за бебе које су од почетка године рођене у Митровици. Поклон пакете припремиле су и за децу која се налазе на лечењу на одељењу педијатрије и постељину и спаваћице за пацијенте на одељењима гинекологије КБЦ Косовска Митровица.

Кристина Милутиновић каже да је донирана помоћ за комплетно одељење, укупно 60 постељина и 50 спаваћица за одељење гинекологије, односно за будуће породиље.

„ Идеја нам је била да дамо поклон свим бебама и мамама који су на наш најрадоснији празник Божић, акценат је био на бебу која је рођена на данашњи дан и она је добила најбољи поклон декорацију и бесплатно фотографисање првог рођендана уз то и играчке, поклони за бебу и маму. Данас смо дали шест пакетића за шест дечака и мама који се сада налазе у нашем породилишту, спремно је још поклона који чекају девојчице које ће се надамо се родити у данима пред нама“, каже Милутиновић.

Речи захвалности упутио је дежурни гинеколог др Зоран Јакшић.

„Донација много значи, захваљујем се у име Гинеколошко-акушреског одељења КБЦ Косовска Митровица на овим поклонима за мајке и бебе. Хвала организацији „Дечији сан“ који, како сам чуо, прикупљају поклоне захваљујући донацијама наших суграђана, али и од стране људи из централне Србије што је јако значајно. Управо смо радили царски рез добили смо једног дечака и беба и мајка су добро“, рекао је Јакшић.

Поред породилишта пакети су донирани и педијатријском одељењу КБЦ Косовска Митровица.

„Поред породилишта донирале смо постељине за велике и мале кревете на педијатрји. Поред тога доделили смо божићне пакетиће које су испуњене слаткишима и сланишима како би најмлађи пацијенти знали да мислимо на њих. Захваљујем се грађанима целог Косова и Метохије као и људима из целе централне Србије који су са радошћу прихватили позив и одазвали се овој акцији“, наводи Теодора Јакшић.

Педијатар Милка Вукашиновић истакла је да донација пуно значи.

„Тешко је проводити празнике у болничкој средини тако да су девојке из организације „Дечији сан“ обрадовале и олакшале боравак нашим малишанима. Ми се захваљујемо у име малишана и њихових родитеља“, рекла је Вукашиновић.

Организовањем и учешћем у многим акцијама, хуманитарним базарима, Милица Марјановић, Теодора Јакшић, Кристина Милутиновић, Александра Влашковић-Антић и Јована Смигић и новчаном помоћи помажу родитељима деце којима је лечење неопходно.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон