ДруштвоЛокалнеНасловна

Православна нова година у Грачаници ће бити традиционално дочекана на Тргу ослободиоцима

У Грачаници ће традиционално, и ове године бити организован дочек Нове године по Јулијанском календару на Тргу ослободиоцима, испред зграде Општине Грачаница.

Припреме су већ приведене крају, остало је само оно што се мора урадити на сам дан догађаја, истакла је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, Сандра Ђокић, директорица Туристичке организације Грачанце.

„И ове године за наше суграђане припремили смо културни програм. На самом почетку од 21,30 часова наступиће диџеј „Арес“ и локални бенд „Вечита дилема“, а у 22 сата 30 минута почеће концерт естрадних уметника Слобе Васића и Лене Чолак“, казала је Ђокићева.

Она је  нагласила да ће и ове године у поноћ бити приређен ватромет, током целог дана биће служено кувано вино и ракија, а очекује нас и печење вола на ражњу.

Поред тога, 13.јанура биће извучена писма, која су деца убацивала у Деда Мразово сандуче испред општине Грачаница, а 14. ће им бити уручени поклони.

„Ова акција је јако добро прошла, стигло је више од 50 писама и верујем да ћемо је поновити крајем ове године“, истакла је Ђокићева.

Како би нашим суграђанима улепшала празнике Туристичка организација Грачанице је у овогодишњи календар манифестација, поред постојећих, уврстила и неколико нових.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон