КосовоНасловна

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини настављено суђење Златану Арсићу

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини данас је настављено суђење Златану Арсићу који се терети за наводни ратни злочин почињен 1999 године.

Златан Арсић из Ајновца код Косовске Каменице терети се да је у полицијској станици у Косовској Каменици у марту 1999 године у својству полицијског службеника претукао оштећеног Б.М из истог места као и да је учествовао у депортацији и расељавању Албанаца.

Његов бранилац Василије Арсић изјавио је да материјалних доказа на којима се заснива оптужница и даље нема.

„Ми од почетка овог предмета инсистирамо на томе да оптужница нема материјалних доказа, да се заснива само на изјавама неких сведока који су такође контрадикторни у целом овом поступку. Чак су и сведоци тужилаштва доказали својим сведочењем да оптужница није основана, да нема материјалне доказе. Понављам да ми као одбрана имамо јаке материјалне доказе којим доказајемо алиби оптуженог Златана Арсића и данашње сведочење сведока одбране доказује да је он стварно био на другом месту у време када се овај догађај наводно одиграо“, рекао је Арсић.


Специјално тужилаштво у Приштини подигло је у јулу прошле године оптужницу против Арсића. За сада се оптужница заснива само на противуречним сведочењима.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон