Косово

Српска листа: Одакле било коме право да се снимају наша деца? 

Постављање камера и снимање грађана широм општине Северна Митровица је најстрашније кршење права на приватност наших грађана у овом граду на северу Косова и Метохије пред очима читаве међународне заједнице, наводи се у саопштењу Српске листе.

Након што Куртију није успело да снима Србе на бирачким местима и злоупотребом тих снимака угњетава и малтретира српски народ, сада је отишао корак даље па су одлучили да снимају све грађане па чак и малолетнике и децу на улицама наших градова, као да смо део некаквог ријалити програма. 

Са постављањем камера без икаквог законског основа, без одговора чему ти снимци, ко их контролише, у коју сврху их праве, и ко је икада питао грађане за мишљење на ову тему, Срби на северу Косова и Метохије се набијају у својевресни гето у 21. веку на тлу Европе. 

Питамо се ко то има право да угрожава приватност наших грађана и одакле било коме право да се снимају наша деца? 

То што неко носи униформу или има власт у рукама му не даје за право да ради шта му је воља и крши основна права српског народа.

Очекујемо да у наредним данима Куртијев режим Србима нареди ношење и жутих трака око руку, и тиме још једном покаже карактер своје власти како би се и на тим снимцима Срби разликовали од грађана других националности. 

У име српског народа захтевамо моментално уклањање ових камера и заштиту приватности наших грађана, као и реакцију земаља Квинте и међународних мисија, пре свега Еулекса, УНМИК, Кфор и Канцеларије Европске уније у Приштини на ово драстично кршење права наших грађана, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон