ЛокалнеНасловна

Председница Шубарић обишла радове на чишћењу канала у Горњој Гуштерици

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, у пратњи сарадника, обишла је данас радове на чишћењу кишног канала у Горњој Гуштерици, чиме ће бити решен проблем са бујичним водама и плављењем домаћинстава у том селу.

Председница Шубарић је изјавила да је Општина сервис грађана и да је ту да решава њихове проблеме. Ово су од нас тражили мештани и тиме смо заправо показали како се заједнички решавају проблеми, рекла је Шубарић.

Директор јавних служби Владица Трајковић казао је да је Општина ангажовала механизацију за чишћење кишног канала и замени пропуста, на захтев Локалног савета и мештана Горње Гуштерице.

„У овом делу села вода у кишном периоду долази из поља и поплављује десетак дворишта. На основу захтева прочистићемо кишни канал и заменити пропусте, јер нису били адекватни“, рекао је Трајковић.

Због актуелних радова највише су били задовољни мештани поред чијих кућа кишни канал пролази.

„Хвала вам што сте дошли да нам завршите овај велики посао, да нас спасите од воде, јер је цела улица била угрожена последњих десетак година“, рекао је Борче Митић.

„Једном или два пута годишње наиђе велика вода, бунари се загаде, страдају хидрофори, баште и пластеници. Хвала председници Шубарић што је лично дошла да нас обиђе и види какво је стање. Канал је пун, пропусти запушени, ставиће нове и очистити канал, тако да ће проблем бити решен“, казао је Славиша Симић испред Локалног савета.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон