LokalneNaslovna

Predsednica Šubarić obišla radove na čišćenju kanala u Gornjoj Gušterici

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, u pratnji saradnika, obišla je danas radove na čišćenju kišnog kanala u Gornjoj Gušterici, čime će biti rešen problem sa bujičnim vodama i plavljenjem domaćinstava u tom selu.

Predsednica Šubarić je izjavila da je Opština servis građana i da je tu da rešava njihove probleme. Ovo su od nas tražili meštani i time smo zapravo pokazali kako se zajednički rešavaju problemi, rekla je Šubarić.

Direktor javnih službi Vladica Trajković kazao je da je Opština angažovala mehanizaciju za čišćenje kišnog kanala i zameni propusta, na zahtev Lokalnog saveta i meštana Gornje Gušterice.

„U ovom delu sela voda u kišnom periodu dolazi iz polja i poplavljuje desetak dvorišta. Na osnovu zahteva pročistićemo kišni kanal i zameniti propuste, jer nisu bili adekvatni“, rekao je Trajković.

Zbog aktuelnih radova najviše su bili zadovoljni meštani pored čijih kuća kišni kanal prolazi.

„Hvala vam što ste došli da nam završite ovaj veliki posao, da nas spasite od vode, jer je cela ulica bila ugrožena poslednjih desetak godina“, rekao je Borče Mitić.

„Jednom ili dva puta godišnje naiđe velika voda, bunari se zagade, stradaju hidrofori, bašte i plastenici. Hvala predsednici Šubarić što je lično došla da nas obiđe i vidi kakvo je stanje. Kanal je pun, propusti zapušeni, staviće nove i očistiti kanal, tako da će problem biti rešen“, kazao je Slaviša Simić ispred Lokalnog saveta.

Izvor: Opština Gračanica

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button