КосовоЛокалнеНасловна

Прегледе штитне жлезде у Дому здравља у Гуштерици обавило 70 жена

Широм Србије у више од 170 домова здравља у Србији обављени су превентивни прегледи штитасте жлезде.

По први пут превентивни прегледи дојке и штитне жлезде урађени су и у српским срединама на Косову.У Дому здравља Доња Гуштерица на преглед поред жена са централног Космета , дошле су и жене из Метохије.

Др Саша Младеновић, директор Дома здравља Доња Гуштерица истакао је да је преглед обављен код више од 70 жена и да је јако важно да се на преглед  дође на време како би се одредила адекватна терапија.

„Најчешћи поремећаји у раду штитне жлезде узоркују значајне компликације.Оно што је  важно је да се редовно контролишу хормони који узоркују сметње.Овде се могу обавити ултразвучни прегледни , а онда преко крви и антитела радимо хормоне, где анализе крви шаљемо у здравствени центар Пасјане на проверу, и одмах добијамо резултате. Одзив је јако добар, јутрос су дошле и жене из Метохије, које су биле и прошле недеље.Наставићемо и даље сарадњу са Домом здравља у Ораховцу .У наредном периоду нас неколико лекара, једном месечно радићемо прегледе тамошњих грађана, јер су изоловани и најближи здравствени центар им је Косовска Митровица или Грачаница“, истакао је др Младеновић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон