KosovoLokalneNaslovna

Preglede štitne žlezde u Domu zdravlja u Gušterici obavilo 70 žena

Širom Srbije u više od 170 domova zdravlja u Srbiji obavljeni su preventivni pregledi štitaste žlezde.

Po prvi put preventivni pregledi dojke i štitne žlezde urađeni su i u srpskim sredinama na Kosovu.U Domu zdravlja Donja Gušterica na pregled pored žena sa centralnog Kosmeta , došle su i žene iz Metohije.

Dr Saša Mladenović, direktor Doma zdravlja Donja Gušterica istakao je da je pregled obavljen kod više od 70 žena i da je jako važno da se na pregled  dođe na vreme kako bi se odredila adekvatna terapija.

„Najčešći poremećaji u radu štitne žlezde uzorkuju značajne komplikacije.Ono što je  važno je da se redovno kontrolišu hormoni koji uzorkuju smetnje.Ovde se mogu obaviti ultrazvučni pregledni , a onda preko krvi i antitela radimo hormone, gde analize krvi šaljemo u zdravstveni centar Pasjane na proveru, i odmah dobijamo rezultate. Odziv je jako dobar, jutros su došle i žene iz Metohije, koje su bile i prošle nedelje.Nastavićemo i dalje saradnju sa Domom zdravlja u Orahovcu .U narednom periodu nas nekoliko lekara, jednom mesečno radićemo preglede tamošnjih građana, jer su izolovani i najbliži zdravstveni centar im je Kosovska Mitrovica ili Gračanica“, istakao je dr Mladenović.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button