ВестиНасловнаСрбија

Приштина представила туристичку понуду: Удахнете дах завичаја и пробудите слике времена својих предака

На 54. Међународном сајму туризма у Београду, своју туристичку понуду на штанду Канцеларије за КиМ представила је и  Приштина, уз  богат културно-уметнички програм у оквиру кога су представљене традиционалне српске ношње, игре, музика, вештине и занати. 

Посетиоци су имали осете гостољубивост и дух својих сународника,  који су их на сајму  дочекали у домаћинској атмосфери уз богату трпезу и домаће вино. 

Начелница Градске управе Приштина са седиштем у Грачаници, Снежана Марковић позвала је све туристе из Србије да дођу на Косово, удахну дах завичаја и пробуде слике времена својих предака.

,, Позивам вас да удахнете дах завичаја и пробудите слике времена својих предака, да слушајући чудесна звона која се разлежу од Призрена до Звечана, од Грачанице до Дечана развијемо барјак слободе и дуж водотокова Лаба и Ситнице дочекамо светла јутра која ће сијати радошћу вашег доласка“, поручила је Марковић.

Поред културно-уметничког програма који је представио ансамбл народних игара и песама ,,Венац“, посетиоци су имали прилику да уживају и у древним витешким борбама у извођењу Удружења „Ред змаја“ из Грачанице. 

Уз раскошне витешке одоре и опреме, чланови Удружења су се поносно похвалили и припитомљеним орловима са којима су посетиоци могли да се сликају.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон