КосовоКултураНасловна

Радио Грачаница обележила 24 године рада и постојања

Радио Грачаница данас је обележила 24 године рада и постојања. Почела је са радом 21.10.1999. године и до данас задржала место најслушаније српске радио станице на Косову и Метохији.

Пригодним радио програмом, као и коктелом за сараднике и пријатеље, радио грачаница обележила је још један свој рођендан. На обележавању је приказан и кратки документарни филм о раду наше медијске куће, а координатор Радио телевизије Грачаница Дејан Јевтић изразио је очекивања да ће и у наредном периоду ова кућа бити посвећена правовременом информисању.

– Оно што је наш циљ и наша будућност, то је да будемо још бољи, да што више радимо, да што више имамо емисија и прилога, да будемо доступни свим грађанима и да наша информација буде тачна. Надам се да ћемо у томе и успети – рекао је у обраћању координатор РТВ Грачаница Дејан Јевтић.

– Број који обележава овај јубилеј је нешто што свима нама говори шта су праве вредности, шта је најбоље тумачење речи предан и мукотрпан рад, шта значи храброст, шта значи одлучност, шта значи бити на терену и када је то немогуће, када је то тешко и када је то ризично по живот – рекао је директор администрације општине Грачаница Игор Аритоновић.

Дугогодишњим пријатељима ове медијске куће, медијским кућама са којима сарађујемо, као и заслужним радницима уручене су захвалнице за успешан рад и сарадњу. Захвалнице су додељене и мрежи Мост као и свим медијским кућама у оквиру ове мреже.

– Желим вам да и даље будете вредни и радни, да свака ваша информација буде брза, тачна и поуздана и да као што сте и до сада то радили радите и даље за нове генерације које ће вас слушати – рекла је Соња Милојевић, директорица ЈП Мрежа Мост.

– Када причам о Радио Грачаници сведочим да сте ви прерасли у једну озбиљну медијску кућу која сада већ покрива три медијска израза, имате радијски, телевизијски и писани израз кроз ваш медијски портал. Одала бих признање колегама новинарима, сниматељима, тонцима, монтажерима, свима онима који учествују у том алхемијском процесу у коме се рађа истина – рекла је Ивана Вановац, председник Друштва новинара КиМ.

Радио Грачаница се и данас, као и давне 1999.године, труди да своје слушаоце благовремено информише и да им пружи проверене информације директно са терена.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон