KosovoNaslovna

Prvi šleper lekova stigao u KBC Priština-Gračanica

Nakon velike diplomatske aktivnosti Beograda da se prevaziđu administrativne prepreke koje je nametnula Priština, prvi šleper sa lekovima i medicinskim materijalom stigao je u ranim večernjim satima u KBC Priština- Gračanica.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove, pošiljka je stigla u zadnji čas, jer su sve zalihe već bile na izmaku.

„, Vrlo značajna isporuka lekova, dobili smo one lekove koji su nam najneophodniji i moći ćemo da nastavimo sa stabilnim radom i funkcionisanjem u smislu lečenja našeg stanovništva“.

Lazić je istakao da je ovo prva veća pošiljka nakon više od dve godine raznih administrativnih prepreka od strane Prištinskih vlasti.

„ Veliki trud i veliki napor nadležnih struktura Republike Srbije, pre svega Vlade i Kancelarije za Kosovo i Metohiju očigledno je urodio plodom i mi očekujemo da će ubuduće ove isporuke lekova nastaviti da se realizuju u kontinuitetu, što će za nas biti od velikog značaja“.

Lazić je kazao da je zahvaljujući Republici Srbiji, koja stalno vodi računa o zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji, uspešno prebrođen prethodni period koji je bio jako dugačak i neprihvatljiv.

„ Uspeli smo da se snalazimo isključivo zahvaljujući onome što smo ranije imali na zalihama i da pružimo zdravstvene usluge našim pacijentima“.

Lazić je istakao da će lekovi i medicinski materijal po potrebi biti distribuirani i ovdašnjim Domovima zdravlja, koji funkcionišu u zdravstvenom sistemu Republike Srbije.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button