КосовоНасловна

Први шлепер лекова стигао у КБЦ Приштина-Грачаница

Након велике дипломатске активности Београда да се превазиђу административне препреке које је наметнула Приштина, први шлепер са лековима и медицинским материјалом стигао је у раним вечерњим сатима у КБЦ Приштина- Грачаница.

Према речима директора ове здравствене установе, пошиљка је стигла у задњи час, јер су све залихе већ биле на измаку.

„, Врло значајна испорука лекова, добили смо оне лекове који су нам најнеопходнији и моћи ћемо да наставимо са стабилним радом и функционисањем у смислу лечења нашег становништва“.

Лазић је истакао да је ово прва већа пошиљка након више од две године разних административних препрека од стране Приштинских власти.

„ Велики труд и велики напор надлежних структура Републике Србије, пре свега Владе и Канцеларије за Косово и Метохију очигледно је уродио плодом и ми очекујемо да ће убудуће ове испоруке лекова наставити да се реализују у континуитету, што ће за нас бити од великог значаја“.

Лазић је казао да је захваљујући Републици Србији, која стално води рачуна о здравственим установама на Косову и Метохији, успешно преброђен претходни период који је био јако дугачак и неприхватљив.

„ Успели смо да се сналазимо искључиво захваљујући ономе што смо раније имали на залихама и да пружимо здравствене услуге нашим пацијентима“.

Лазић је истакао да ће лекови и медицински материјал по потреби бити дистрибуирани и овдашњим Домовима здравља, који функционишу у здравственом систему Републике Србије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон