LokalneNaslovna

Rašić: Na državnom prvenstvu u Čačku karatisti KK „Senši“ izborili mesto u prvih pet takmičara

Na državnom prvenstvu za kadete juniore i mlađe seniore održanom 04.novembra u Čačku, pored veoma jake konkurencije, takmičari karate kluba „Senši“ izborili su mesto među prvih 5 takmičara, rekao je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica Milan Rašić, trener ovog kluba.

„Za državno prevenstvo pripremali smo se gotovo dva meseca svakodnevno, uporno smo radili i dali sve od sebe. Na žalost, ovog puta nastup nismo krunisali medaljom ali smo uspeli da dođemo do dva četvrta mesta. Isidora Stojanović, uprkos veoma jakoj konkurenciji, došla je do četvrtog mesta, kao i Petar Stojanović u mlađoj konkurenciji, dok je Marija Stojanović prvi put nastupila kao kadet i izgubila u drugom kolu. Veoma sam ponosan na sve njih, jer su svoju posvećenost sportu i predstavljanju sebe i našeg kluba stavili na prvo mesto“, istakao je Rašić i dodao da su na ovo takmičenje otišli zahvaljujući finansijskoj podršci opštine Gračanica, koja im je obezbedila i prevoz.

S obzirom na to da su se takmičari ovog kluba plasirali u prvih pet na državnom prvenstvu, Rašić je istakao da očekuje i poziv za reprezentaciju, što ne bi bilo prvi put da ovaj klub dobije takav poziv.

„Mi smo i pre nekoliko godina dobili poziv za reprezentaciju, ali smo bili sprečeni da odemo na pripreme koje su bile organizovane na Tari. Ukoliko ove godine poziv stigne sigurno nećemo propustiti takvu prliku“, naglasio je Rašić.

On je istakao da će, kao i do sada, karatisti ovog kluba učestvovati na mnogim takmičenjima, a već za dve nedelje KK “Senši“ biće domaćin takmičenja na kom očekuje i brojne goste.

Karate klub „Senši“ treninge organizuje dva do tri puta nedeljno u Lapljem Selu i Gračanici, trenutno ima oko 60 aktivnih članova, a upis vrši tokom cele godine, ali je novim članovima najbolje da sa treningom krenu septembra ili februara kako bi grupno i od početka krenuli da uče i rade.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button