ЛокалнеНасловна

Рашић: На државном првенству у Чачку каратисти КК „Сенши“ изборили место у првих пет такмичара

На државном првенству за кадете јуниоре и млађе сениоре одржаном 04.новембра у Чачку, поред веома јаке конкуренције, такмичари карате клуба „Сенши“ изборили су место међу првих 5 такмичара, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Милан Рашић, тренер овог клуба.

„За државно превенство припремали смо се готово два месеца свакодневно, упорно смо радили и дали све од себе. На жалост, овог пута наступ нисмо крунисали медаљом али смо успели да дођемо до два четврта места. Исидора Стојановић, упркос веома јакој конкуренцији, дошла је до четвртог места, као и Петар Стојановић у млађој конкуренцији, док је Марија Стојановић први пут наступила као кадет и изгубила у другом колу. Веома сам поносан на све њих, јер су своју посвећеност спорту и представљању себе и нашег клуба ставили на прво место“, истакао је Рашић и додао да су на ово такмичење отишли захваљујући финансијској подршци општине Грачаница, која им је обезбедила и превоз.

С обзиром на то да су се такмичари овог клуба пласирали у првих пет на државном првенству, Рашић је истакао да очекује и позив за репрезентацију, што не би било први пут да овај клуб добије такав позив.

„Ми смо и пре неколико година добили позив за репрезентацију, али смо били спречени да одемо на припреме које су биле организоване на Тари. Уколико ове године позив стигне сигурно нећемо пропустити такву прлику“, нагласио је Рашић.

Он је истакао да ће, као и до сада, каратисти овог клуба учествовати на многим такмичењима, а већ за две недеље КК “Сенши“ биће домаћин такмичења на ком очекује и бројне госте.

Карате клуб „Сенши“ тренинге организује два до три пута недељно у Лапљем Селу и Грачаници, тренутно има око 60 активних чланова, а упис врши током целе године, али је новим члановима најбоље да са тренингом крену септембра или фебруара како би групно и од почетка кренули да уче и раде.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон