KulturaNaslovna

Narodno pozorište Priština obeležilo jubilej 50 izvođenja predstave „Ženidba“

Narodno pozorište Priština obeležilo je redak jubilej, pedeset izvođenja Gogoljeve predstave „Ženidba“ koju je režirao Milan Karadžić. Predstava je igrana ne samo u pozorištima širom Srbije i regiona već i u skoro svakom mestu na Kosovu i Metohiji gde žive Srbi. Jubilarnim izvođenjem ove predstave Narodno pozorište otvoriće novu pozorišnu sezonu.

Direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić kaže da se komad igra toliko dugo i ima uspeha sve ove godine jer je u pitanju Ruski klasik, a narod je vrlo brzo zavoleo ovu predstavu.

„Razlog uspeha je što smo odabrali jedno kvalitetno književno delo kao predložak jednog Ruskog klasika, legendarnog Gogolja i njegovu legendarnu komediju, i naravno što je podela uloga bila dobra i što je bila potpuno iz ansambla i što su na kraju naši glumci i publika zavoleli ovu predstavu“. kaže Radonjić.

Glumci predstave ponosni su na ostvareni uspeh, nisu propustili priliku da se zahvale svim kolegama iza scene i svojoj vernoj publici uz želju da se predstava igra još dugo.

„Predstava je imala prilike da usreći skoro svako dete na Kosovu i Metohiji. Mi smo ovu predstavu igrali u crkvama, preko livada, škola, obdaništa, ne znam da li postoji neko dete ili neko od ljudi a da ovu predstavu nije pogledao“, kaže glumac Milan Vasić.

„Osećam duboku radost i ponos zbog ovog jubileja, jer smo na sve koje su predstavu gledali preneli našu ljubav, ljubav prema poslu, prema igri i našu radost“, dodaje glumac Nebojša Đorđević.

Za 50 izvođenja predstave na konferenciji za novinare koja je upriličena ovim povodom, svim glumcima uručena su specijalna priznanja.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button