КултураНасловна

Народно позориште Приштина обележило јубилеј 50 извођења представе „Женидба“

Народно позориште Приштина обележило је редак јубилеј, педесет извођења Гогољеве представе „Женидба“ коју је режирао Милан Караџић. Представа је играна не само у позориштима широм Србије и региона већ и у скоро сваком месту на Косову и Метохији где живе Срби. Јубиларним извођењем ове представе Народно позориште отвориће нову позоришну сезону.

Директор Народног позоришта Приштина Предраг Радоњић каже да се комад игра толико дуго и има успеха све ове године јер је у питању Руски класик, а народ је врло брзо заволео ову представу.

„Разлог успеха је што смо одабрали једно квалитетно књижевно дело као предложак једног Руског класика, легендарног Гогоља и његову легендарну комедију, и наравно што је подела улога била добра и што је била потпуно из ансамбла и што су на крају наши глумци и публика заволели ову представу“. каже Радоњић.

Глумци представе поносни су на остварени успех, нису пропустили прилику да се захвале свим колегама иза сцене и својој верној публици уз жељу да се представа игра још дуго.

„Представа је имала прилике да усрећи скоро свако дете на Косову и Метохији. Ми смо ову представу играли у црквама, преко ливада, школа, обданишта, не знам да ли постоји неко дете или неко од људи а да ову представу није погледао“, каже глумац Милан Васић.

„Осећам дубоку радост и понос због овог јубилеја, јер смо на све које су представу гледали пренели нашу љубав, љубав према послу, према игри и нашу радост“, додаје глумац Небојша Ђорђевић.

За 50 извођења представе на конференцији за новинаре која је уприличена овим поводом, свим глумцима уручена су специјална признања.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон