Косово

Сари Крстичић из Штрпца прво место на литерално-ликовном конкурсу „Кад порастем, бићу…“

Ученица четвртог разреда Основне школе “Стаја Марковић” у Штрпцу Сара Крстичић освојила је прву награду у категрији млађих основаца на недавно одржаном литерално-ликовном конкурсу “Кад порастем, бићу..” који је организовало дечије одељење Библиотеке града Београда “Чика Јова Змај”.

Конкурс је расписан за ученике основних школа из Србије и дијаспоре.

Учитељица четвртог разреда Основне школе “Стаја Марковић” Оливера Добросављевић истиче да је ово био први литерални конкурс на који су учествовали.

„То је конкурс који организује одељење дечије Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“, иначе традиционално 57 година 2. априла се прославља на дан рођења данског писца Ханса Кристијана Андерсена. Учествовали смо са девет литералних и ликовних радова, радили смо овде у школи, деца су носила радове и код куће дорађивала и Сара је била најуспешнија и њен рад су видели као најбољи и наградили је првом наградом“, казала је Добросављевић.

Сара Крстичић награђена је за песму „ Кад порастем, бићу све што свету треба“. Истиче да је веома задовољна и да ће наставити да пише

„За писање песме ми је помогла учитељица и понегде мама. Када сам била мања писала сам неке приче и песме о пролећу, јесени и животињама, али сам након тога престала. Највише волим да пишем о бајкама и наставићу и даље да пишем“, казала је Сара.

Добитницима су награде, књиге на дар и дипломе, уручене у просторијама дечијег одељења Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“.

Учитељица Оливера истиче да носе најлепше утиске са доделе награда

„Били смо на додели награде, упознали смо много деце из свих градова Србије који су били са својим наставницимаи родитељима. Деца су читала радове и било је много писаних састава о животу. Сара је песмицу изрецитовала пред свима и наишла на велики аплауз“, казала је Добросављевић.

Напоменула је да ће сви награђени радови бити објављени у дечијем часопису „Политикин забавник“.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон