ДруштвоНасловна

Шемић: Кроз фестивал „Царски гласови“ младим талентима желимо да дамо ветар у леђа

Вечерас ће у Дому културе у Грачаници бити одржан фестивал „Царски гласови“. На фестивалу ће учествовати 30 младих вокалних солиста са Косова и Метохије, а специјални гости биће естрадни уметници Ранко Шемић и Данка Стојиљковић.

Један од организатора фестивала и вишегодишњи учесник Ранко Шемић, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, да је оваква врста фестивала веома значајна за талентовану децу.

„Сваке године деца су све боља и велико ми је задовољство што видим колико овде има талентоване деце, коју ће најпре грачаничка публика моћи да чује вечерас, а потом и београдска у априлу“, истакао је Шемић.

 Он је нагласио да су деца на прошлогодишњем фестивалу имала наступе као прави професионалци.

„Кроз овај фестивал трудимо се да деци дамо ветар у леђа и максимално их подржимо у остварењу својих снова“, казао је Шемић.

Аудиције за фестивал „Царски гласови“ биле су организоване у готово свим српским срединама на Косову и Метохији. За учешће се пријавило око 200 деце од којих је одабрано 30 најбољих, који ће вечерас у 19 часова наступати у овдашњем Дому културе, а потом 12. априла и у културном центру „Влада Дивљан“ у Београду.

Фестивал „Царски гласови“ организују Удружење естрадних уметника и извођача КиМ, Дом културе Грачаница и Етно извори-Грачаница. Фестивал је хуманитарног карактера, а организује се у част Јордана Николића и Маре Ђорђевић. Један од медијских спонзора је и наша медијска кућа-РТВ Грачаница, као и Мрежа Мост.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон