ВестиСрбија

Скопље: Потписани протоколи који омогућавају слободно тржиште рада земаља О.Балкана

У Скопљу су, у овкиру иницијативе Отворени Балкан потписана два протокола који ће омогућити успостављање слободног тржишта  рада за земаље Отвореног Балкана, у Србији, Северној Македонији и Албанији. 

Потписан је Протокол о спровођењу споразума о условима за слободан приступ тржишту рада на Западном Балкану и Протокол о повезивању шеме електронске идентификације грађана Западног Балкана.

Споразуме је у име српске стране потписао држвни секретар у Министарству финансија Гојко Станивуковић, а испред Албаније и Северне Македоније представници надлежних министарстава.

Председник Александар Вучић је изјавио  пре потписивања да ће ти протоколи омогућити да од 1. марта ступи на снагу потпуно слободно тржиште рада земаља Отвореног Балкана.Он је  рекао да се месецима чекало на ово и да ово потписивање и да је то  велика и важна вест пошто ће заједничко тржиште рада допринети стварању бољег пословног амбијента и за домаће и за стране компаније, као и да ће допринети  превазилажењу проблема са недостајућом радном снагом и стварању тржишта радне снаге од скоро 11 милиона становника.

Извор: Т а н ј у г ; фото: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон