Локалне

Одржана седница општинског одбора за безбедност заједница

У сали СО Грачаница одржана је прва ванредна седница општинског Одбора за безбедност заједница. Седницом је председавала председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић.

Чланови општинског одбора за безбедност најпре су усвојили записник са треће ванредне седнице Општинског одбора за безбедност заједница након чега је председавајућа седницом проф. др Љиљана Шубарић отворила расправу о тренутној безбедносној ситуацији у општини Грачаница.

Наводећи да је општа безбедносна ситуација крхка и нестабилна председница Шубарић је указала да је додатну несигурност и страх међу становништво унео напад на српске дечаке у Лапљем Селу 23. фебрара када су према сведочењу деце нападнута од стране два непозната младића. Она је навела да  је становништво општине с правом забринуто за безбедност и још једном апеловала на Међународну заједницу да адекватније реагује у заштити становништва и њихове имовине на територији општине Грачаница.

Командир Полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић тврди да је општа ситуација у општини Грачаница безбедна упркос, како је казао, „статистички повећаном броју инцидената“. Он је у вези случаја у Лапљем Селу изнео податке из полицијских извештаја да су починиоци напада на српске дечаке идентификовани и саслушани те да је даља истрага у току.

Председница општине Грачаница позвала је све безбедносне органе посебно КФОР да на терену појачају своје присуство а све заједнице на мир и суздржаност упркос бројним проблемима којима су изложени кроз институционалне, економске, безбедносне и социјалне притиске.

Седници општинског одбора за безбедност присуствовали су и представници КФОР-а и УНМИК-а.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон