КосовоНасловна

Снежана Јовановић дала изјаву у полицији у вези са оптужбом за непријављивање случаја пуцања на улици

Велики број мештана Грачанице, представници локалних институција, као и представници медија окупили су се синоћ испред полицијске станице у Грачаници у знак подршке Снежани Јовановић.

Снежана Јовановић, житељка Кишнице, која је уједно и члан Одбора за безбедност при Општини Грачаница обавештена је од стране полиције да ће против ње бити поднета кривична пријава, како је рекла, због непријављивања случаја у вези испаљеног хитца на улици. Тим поводом позвана је да се 06.12 јави у полицијску станицу како би дала изјаву.

Како је након разговора у полицији Јовановић рекла медијима, полиција је детаљно испитала све оно што је она рекла у предходним изјавама.

– Ја сматрам да нисам одговорна и да немају права да ме кривично гоне да наводно нисам пријавила случај јер ја случај јесам пријавила и поступила као савесни грађанин чим сам добила сазнања и чим је то потврђено. Јавно сам тражила да сви ми из Одбора за безбедност расправимо све на ту тему и позовемо полицијску станицу у Грачаници да изврши истрагу. Ја сам поступила у складу са Кривичним закоником, док тужилаштво и полиција сматрају да сам прекршила закон у смислу да нисам пријавила. Не поклапају се ставови. Они мене гоне по члану 378, став 1, тачка 9. Ја нисам била очевидац овог догађаја, него сам накнадно после две недеље сазнала за то и пријавила – наводи Снежана.

Снежану ће заступати адвокат Љубомир Пантовић у чијем је присуству и била на разговору у полицији.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон