ДруштвоКосовоНасловна

“Солидарност за Косово” помогла реновирање Основне школе “Вук Караџић” у Лепини

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” чији је оснивач Арно Гујон, у сарадњи са Канцеларијом за добротворни рад Епархије рашко-призренске реновирала је просторије Основне школе Вук Караџић у Лепини, што ће бити од великог значаја у даљем раду ове образовне установе.

Основној школи у Лепини, у чијим просторијама борави и Средња пољопривредна школа и Гимназија одавно је било потребно реновирање. Нова столарија, санитарни чворови, електроинсталација. Након помоћи организације “Солидарност за Косово” овај проблем у великој мери је решен.

“Ова помоћ нам је од велилог значаја, на нашој школи је доста тога урађено. Реновирани су комплет прозори и врата. Пре тога је стварно било оронуло, дувало је са свих страна. Кровни прозори су прокишњавали. Ми смо задовољни, захвални Епархији рашко-призренској, француској организацији “Солидарност за Косово”, свим људима добре воље који су нам помогли да наша школа изгледа много лепше“, рекла Зорица Талић, директорица ОШ „Вук Караџић“.

“Замењена је столарија, у овој школи смо имали највише проблем са њом, зато што лети нису могли да загреју просторије. Кров је прокишњавао, и то смо санирали. Урађени су нови тоалети, реновирана је фискултурна сала, урађена је нова електроинсталација. Укупна вредност овог пројекта је преко 72.000 евра”, рекао је Милован Симијоновић испред Хуманитарне организације „Солидарност за Косово“.

“Педесет трећи објекат који је обновљен, реконструисан средствима многих донатора широм Европе преко Хуманитарне организације из Француске „Солидарност за Косово“. Осим школа, реновиране су и амбуланте, помагани су спортски клубови, фолклор, Културно-уметничка друштва и разни други пројекти. Епархија рашко-призренска на челу са владиком Теодосијем помаже и логистички и свакојако рад ове организације, јер то значи свим људима који су решени да овде остају, особито за децу која желе овде да наставе своје школовање“, рекао је протојереј ставрофор Срђан Станковић управник Канцеларије за добротворни рад Епархије рашко-призренске.

Ученици из школе “Вук Караџић” нову школску годину започеће у реновираним просторијама. Школу “Вук Караџић” тренутно похађа 95 ученика.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон